søndag 27. september 2009

På epleslang

Eg er for tida i heimlege trakter kor eg nyt regnet like mykje som heime. Vi er mykje inne om dagen med andre ord, men ein time før Malin skulle legge seg kom vi på at vi skulle ta turen til farmor sin gamle hage som ligg i Austefjorden. Eigedomen har no vorte pappa og eine tanta mi sin, og den ligg berre eit par mil frå Volda. I hagen til farmor har det alltid stått eit stort epletre som har vorte flittig plukka av. Pappa har allereie vore der ein gong i år og forsynt seg.
Alle fire deltok i eplesankinga og Malin synest det var kjempespennande. I år var det mykje epler og dei var kjempegode! Vi kom heim med tre plastposar med epler, utan sprøytemiddel til og med!
Huset ligg idyllisk til med elver på begge sider av eigendomen som renn ut i sjøen. Det var ein nydeleg hage i si tid med masse flotte planter. Her har eg vore mykje sommarstid og gjort alt som eit barn kan drøyme om. Vi hadde det ganske fritt og farmor lot oss gjere det meste berre det var innanfor visse rammer. Kanskje eg får anledning til å vise dokke meir av staden ein annan gong.
Malin og pappa har vorte gode vener etterkvart. Til no har Malin vore skeptisk til dei fleste menn, men det ser ut til at den fasen er litt over heldigvis. Malin kallar morfar for "mosse", er ho ikkje herleg?
Så kjekt å plukke epler! Og nokre av dei gjekk nedi magen hennar....

Ingen kommentarer: