torsdag 17. mai 2012

Årets 17.mai-bileter

Gratulerer med dagen alle saman! Det er ikkje mykje å seie om denne dagen, det meste er vel sagt frå før, men det høyrer med å ta nokre bileter av borna FØR dei reiser ut i tog. Kleda er reine og nystrokne, det er fint dagsljos og alt ligg til rette for nokre flotte bileter. Nesten...
Det er sjølvsagt nødvendig å stå i ro, men det er ikkje enkelt.
Enkelte tøysar, andre klistrar på seg eit fotografsmil.
Fine er dei då, litt tøysete berre.
Malin er stolt over bunaden sin, eller festdrakta då om nokon vil vere pirkete. Bunaden vart kjøpt på Europris for to år sidan. Og idag er det definitivt siste dag ho kan bruke den. Skjorta er ny, skoa er nye, men resten er to år gammalt. Likevel er det berre brukt tre-fire gongar til saman.  Her på Valestrand er det vanleg å låne vekk bunadar og sko til kvarandre og det er bra synest eg.
 Emil er eit lite sjarmtroll og veldig tøysete.
 Fine guten, han ser så stor ut når eg har klipt han. Men så er han snart 2,5 år og, tenk det.
På skuleplassen var det 17.mai-leikar med premiegaranti. Premiane var alt frå hov som du fangar insekt med, små bilar, klistremerke, såpeboble, hoppetau og hula hula skjørt. Sistnevnte var kanskje det beste. Malin tok av seg bunaden med ein gong ho kom heim og tok på seg dette lurve av eit skjørt. Skjørtet overlet ingenting til tilfeldigheitene, men så lenge du kan danse i det så er alt fint i følge Malin. Det må og leggast til at det er rosa og glitrar, kan det verte betre?

God 17.mai vidare til alle som les. Hipp hipp hurra!

2 kommentarer:

November- symra sa...

Herlige ,lykkelige 17 mai barn. Vi er jammen heldige som har barnas nasjonaldag. Gratulerer !

Eirin sa...

Fiiiiine unger du har altså!! :)