søndag 4. juli 2010

Malesøndag

Det er tredje dagen eg skriv om maling av huset vårt. Det er vel for dei fleste ikkje så interessant, men eg likar å nytte bloggen som dagbok som syner framgangen vår. Vi fortsatte og male der vi slapp og no er to av sidene ferdig grunna og malt eitt strøk. Det er kun listene som gjenstår samt der som grunninga ikkje har tørka.
Ein av diskusjonane vi har er kva som er best av rulle og pensel. Vi er einige om å vere ueinige. Eg likar å påføre maling med rulle og pensle i rillene og i krinkelkrokar. Dei andre heller vel meir mot pensel overalt. Årsaka til at eg likar rulle er at det går mykje fortare og det vert finare.
Vi har tatt to strøk på rekkverket og nederste del av veggen ved inngangspartiet. Blomane i kassa kom verkeleg til sin rett no. Vi skal også olje terrassaborda, men det vert ikkje før på seinsommaren.
Vi prøvar å finne ut kva farge vi skal ha på listene. No har vi blanda litt kvitt i den fargen som vi kjøpte ein liter av. Den vart litt for lyseblå og vi har vel hella meir mot grått no. Legg merke til vår etterlengta persienne. Kan du tenke deg fire månadar utan gardiner rett ved inngangsdøra når du går på do? Godt vi ikkje har naboar...
Vèret melder så ymse, men vi håpar på godt malevèr i morgon også. Eg har lyst at vi skal verte heilt ferdig med begge veggane før vi eventuelt tek ei pause.
Litt lettare å male kortsidene. Langsidene har så mange brytningar, utstikkarar osv som gjer jobben veldig omfattande. Einaste aberet på kortsidene er at det er så høgt.
Slik ser det no ut for øyeblikket. Vi lurer på kva av listene vi skal male grått. Vindauga er grei, men kva med vindskeiene (?) og anna?

2 kommentarer:

Kathrine sa...

Så koselig det blir!!! Jeg hadde gått for knallblått rundt vinduene jeg :) Naboen har det og det er så lekkert!! Artig å se det går fremover for dere!

Anonym sa...

Så koselig det vart med maling på huset du, det vart veldig fint altså:)

Helsing fra Siv