onsdag 5. mai 2010

Hagevandring

Eg har vore på hagevandring ikveld. Det skulle eigentleg vere i april, men vinteren har vore lang dette året og bløminga har byrja først no. Det er kjempefint vårvèr ute og vårhagen viste seg frå sitt beste. Mannen som eig hagen er ein røynd gammal mann som har holdt på med dette i åresvis. Han er så kunnskapsrik at det er ein fryd og høyre om alt han kan.
Vegen opp til huset om omringa av bedd overalt. Det var tusenvis av påskeliljer i heile hagen. Det var mykje som ikkje vi fekk sjå for denne hagen blømar heile sommarhalvåret. Her bur hageeigaren, i eit gammalt raudt og sjarmerande hus. Om du ser huset så skjønnar du at denne mannen er for det meste utandørs. Huset er omkrinsa av vakre gamle murar og sitjeplassar. Han er flink og dele stauder både til seg sjølv og andre. Små og store planter var planta tett i tett.
Julerose. Denne ønskjer eg meg. Den finnast i mange fargar og kan bløme heile året. Litt som krokusen.
I midten bak ser du hageeigaren, Norvald, som viser villeg rundt. Ein skulle nesten vore her ein gong i månaden for å få med seg alt han har. Han bur fem minutt frå oss så det er heilt sikkert moglegheit for det dersom ein er litt frimodig.
Kuleprimula i ulike lillafargar var det mykje av, og lysegule primula (dei som liknar litt på kusymre). Det meste som blømer no var nok presentert i hagen. Kanskje om ti år har eg og ein hage som er verdt og sjå?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, ej elska nynorsken din Torill, spesielt "røynd". Herlige nynorsk!! Klem frå mej - Lene.

Lakka sa...

Jeg vil også på hagevandring!! Så gøy!

Blir spennende å se når dere setter igang med plantingen:-)