Eg har lånt eit bilete frå dinmat.no sidan eg ikkje rakk å ta bilete av min eigen rett før den nesten var ete opp. Eg har ikkje laga cannellonien heilt etter ei oppskrift, men det liknar på det som dokke ser på biletet.
Cannelloni til to menn eller tre kvinner
1 pk kyllingkjøtdeig
2 bokser hakka tomat
1 hakka lauk
3 hakka kvitlauksfedd
1 ts pepar
1 ts sukker
1 ts merian, timian, oregano eller anna tørka krydder som du likar
1 pk Tine naturell kremost
8 lasagneplater
reven parmesan til å ha på toppen, evt vanleg kvitost
salt og olje etter behov
Steik lauken i ei gryte med olje til lauken er blank og mjuk. Tilsett tomatboksane, sukker, pepar, merian og salt. La det småkoke til tomatsausen vert tjukk. Dersom du vil korte ned tida kan du ta vekk noko av tomatjuicen. Når tomatsausen står og putrar, steiker du kjøtdeigen.
Kok opp vatn og la lasagneplatene koke i 5 minutt. Mens det kokar tilset du kremosten i den ferdige tomatsausen til osten har smelta og bland i kjøttdeigen tilslutt. Lasagneplatene legg du på plastfolie som er smørt med olje. Ha tre spiseskeier med kjøttfyll som ei remse i midten av lasagneplata og brett samman. Ha rullane med skjøten ned i ei smurt form. Hell på ost.
Steik cannellonien på 225 grader i 15 minutt. Server med salat.
1 kommentar:
Såg nydelig godt ut! Spørs om ej ikkje må prøve ditta! :)
Legg inn en kommentar