lørdag 7. mars 2009

IKEA, ein favoritt for lommeboka

Vi er i gang med planlegging av huset innvendes. Vi skal sende byggjesøknaden innan 1.mai og så fort vi underteiknar huskontrakten, skal arbeidsteikningane lagast. På torsdag var vi på Askøy ved Florvåg Bruk sitt hovedkontor der dei har avdelingar for kjøkken, peis, fliser, golv, elektrikar og rørleggjar. Vi skulle ikkje bestemme oss den dagen, men det kjentes slik ut når vi peikte ut fliser, peis osv. Dette var mest for å sjå kor dyrt alt vil verte tilslutt. Vi fekk med oss ein del katalogar på baderomsmøblar, servantar, dusj og kraner, og no kjem eg til det eg vil skrive om idag.
.
Eg er ein person som likar å få mest mogleg ut av pengane (er tross alt Sunnmøring...). Eg ser på kilopris når eg vel matvarer, eg undersøkjer prisar ved fleire butikkar på same produkt før eg handlar og det har eg også gjort no når eg har samanlikna baderomsmøblar. Eg har her tatt utgangspunkt i eit møbel som er klassisk, enkelt og noko dei fleste har. Det er ikkje noko eg sjølv ville ha valgt, men no er det berre for å sammanlikne at eg tar utgangspunkt i dette servantskapet.
På biletet ser dokke skapet frå Ifö. Vasken, handtaka og krana er ikkje inkludert. Berre skroget og dørene. Alle leverandørar har lik lengde og breidde. Eg har samanlikna prisen hjå Ifö, Fossbad, Porsgrund og IKEA. Her er testresultatet:
.
Ifö: Vasken er 48 cm djup og kostar kr 3.133,-
Fossbad: Vasken er 45 cm og du må betale kr 2.739,-.
Porsgrund: Skapet kostar kr 3.175,- og vasken er 47 cm djup.
IKEA: Prisen er kr 460,-, men vasken er berre 38 cm djup.
.
Utifrå dette er IKEA definitivt rimeligast. Prisen er over 2000 kroner rimeligare enn dei andre alternativa. Vasken er derimot opptil 10 cm mindre djup enn den djupaste. Eg for min del foretrekk å bruke 2000 kroner på noko anna og heller ha ein vask som er litt mindre. Eg skal verken vaske opp eller bade i vasken, og ikkje har eg så store hender at dei ikkje får plass ned i vasken heller.
.
Takk IKEA for at dokke gjer mitt økonomiske samvit litt betre når eg handlar hjå dokke.

4 kommentarer:

Fotballmamma sa...

Ikea er supert, ville bare holdt meg langt unna blandebatteriene deres! (:

Fotballmamma sa...

så spennende med frø da, du må vise bilder når de gir resultater da. (:

Anka sa...

Så mange valg å ta!!! Men veldig spennende også da. Godt dere har litt tid. Gleder meg til å se meeereeee:-D

Anonym sa...

Enig når det gjeld IKEA :)

Sjekk også Kvik; dei har fine ting til bad og kjøkken, og er berre bittelitt dyrare enn IKEA. Fordelen er at dei har baderomsinnredning som heng på veggen; IKEA sin står på føter, og det vil eg helst ikkje ha på badet. Kvik finn du i Åsane :)