mandag 13. april 2009

Kvardagsliv ute og inne

Eg er høgst fråværande på bloggen for tida, ja til og med på internett forøvrig. Derfor kjem det no eit innlegg som kan oppsummere litt av det som vi har finne på dei siste to vekene. Det ber preg av at det er vår og at vi er mykje ute. Malin er i full aktivitet, og mor og far i huset er slitne. Når ho har lagt seg, er det ikkje blogging eg tenkjer på først.
Bøtte og spade er to reiskapar som Malin brukar flittig. Ho finn seg litt grus eller litt sand som ho spadar i. Den vesle bøtta fyller ho, tømmer, og fyller. Så et ho litt på steinane, smakar litt på grusen, og rotar litt med hendene ned i den skitne jorda. Alt som det skal vere for ei jente på 19 månadar.
Vaske opp har vorte ein populær aktivtet. Det er ikkje råd å få stå ved vasken aleine lenger. Oppvaskkosten, skummet og vatnet er veldig spennande. Eg kan ikkje stoppe henne heilt heller, eg vil sjølvsagt stimulere henne til å gjere husarbeid :-)
Å henge å dingle med beina bak sofaen er også morsomt. Den store magen hennar stoppar henne frå å dette ned.
Når det er fint vær er det om å gjere å vere mest mogleg ute. Vi har asfalt rett utanfor huset og ein trafikert veg like ved. Derfor passar det fint at det er ein liten leikeplass opp i feltet her. Desse gyngehestane var kjekke.
Aud-Marte og Ola har vore påskeferie i Bergen og tok turen innom oss. Sonen deira Vegard er 11 månadar og er ein skjønn liten gut. Malin følte først ein viss trussel når han kom, ho skulle trass alt vokte over tinga sine, men etterkvart kom dei godt overens. Ho var heilt utslitt når dei gjekk.
Vi fekk besøk av pappa, Lene og Jonas i tre dagar. Jonas er onkelen til Malin og fyller 9 år i juni. Han er ein kjempeflink onkel. Han tar seg slik av Malin at vi andre kan slappe av. Han leikar med henne, passar på henne og hjelper til. Han er umåteleg stolt av henne, og Malin likar Jonas utruleg godt.
Været var ikkje av det beste når dei var her, men onsdagen var fin. Ein liten tur til næraste barnehage fekk vi tid til. Både Malin og Jonas trengte å lufte seg litt.
Jonas hjelper Malin med å reie (disse, huske, gynge,fausa om du vil)
Vi kjøpte ein sykkeltilhengjar i haust på opphørssalg. No fekk Espen endeleg montert den til sykkelen og dei to tok seg ein tur. Malin lo og fryda seg. Dette var kjekt! Eg har dessverre ikkje sykkel, men det er på ønskjelista. Tenk kor kjekt det hadde vore med sykkeltur for alle tre.
Siste bilete er tatt idag. Malin har vorte svært opptatt av ein gammal mobiltelefon som ho har fått.

Vi har hatt strålande vèr og var ute i heile dag. Mor til Espen er på besøk, så vi har vore hjå bestefaren på Burkeland veldig mykje dei siste dagane. Det er heilt herleg, og eg har ikkje lyst på jobb igjen imorgon. Påska skulle vart ei veke til, men slik er det vel for alle.

1 kommentar:

Anka sa...

Kan tenke meg det er deilig å leke ute nå:) Så koselige bilder! Spennende å høre mere om husprosjektet:)