tirsdag 14. august 2007

Heimelaga brød

No er vi i Volda, heimstaden min, og det har vorte produsert brød på kjøkkenet hennar mor. Eg lagar ikkje brød så ofte, men eg har ein tanke om at det skal verte rutine no når eg har vorte heimeværande. Oppskrifta på brøda er veldig enkel, og du finn den under biletet.
24 dl kveitemjøl, 4 dl sammalt grovkveite, 2 pk tørrgjær, 1 ts salt, 2 raspa gulrøter og 1 liter lunka vatn og olje (ca 0,5 dl). Bland først det tørre, hell deretter i det våte. Elt deigen. La deigen heve i 1 time, elt ut tre brød og ha dei i form med bakepapir eller margarin i. La det etterheve i 45 minutt. Brøda steikast på 180 grader i 45-50 minutt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmmm...disse både så og hørtes gode ut. Tror jeg *låner* oppskrifta di og prøver. Hva er vel bedre enn nystekte brød?

Anonym sa...

Hei! Så kjekt å høre at vi benytter dagene til å gjøre det samme! -Jeg har også bakt brød i dag. Har i tillegg plukket rips og bringebær. Var dessuten på sjøen i går. Fikk en ørret og mange sei. Så nå blir det nybakt brød med syltetøy og selvfisket middag! Ha det fint! Trude

Anonym sa...

*Tips til krydder i deigen til vanlig grovbrød. Ta 2 teskjeie med provance krydder i og du får en deilig smak av brøda:)

Helsing fra Siv