tirsdag 18. mai 2010

Såing av plen, raking av stein og plantespørsmål

Vi sitt no aldri stille, det er heilt sikkert. Vi har raka stein i ein månad og er langt frå ferdig enno. Øverste planet av hagen er ferdig raka og 3/4 av dette har ikveld vorte sådd grasfrø i.
Eg hadde tatt nokre flotte bileter av Espen i aksjon, men hadde gløymt å sette minnekort i kamera. Derfor får dokke nøye dokke med bilete av vatnspreidaren og plenrulla.
Området framfor jordhaugen er ferdigraka og skal planerast og såast i snart. Området bak haugen har eg idag byrja og rake. Vi har raka det meste av det som vert slåttemark (området til venstre for haugen og vidare nedover vegen) og er nesten i mål med det.
På andre sida av vegen på dette bilete har Espen sådd grasfrø idag. Her er det slåttemark. Og så over til eit spørsmål. På bilete ser dokke to duftsjærsmin som er kjøpt og planta i jorda samstundes. Kvifor har den eine godt veksande blad på seg, mens den andre har så vidt fått teikn til grønt og mange av greinene synest eg verkar daude/ fri for blad? Eg har to epletre i same situasjon. Dei veks ikkje like fort og den eine bladar mens den andre berre knoppar. Forstår dokke kva eg meiner? Dette lurer eg altså på. Tenk om eg har gjort noko gale!
Har tatt med nokre vakre kvistar frå eit tre i hagen til naboen (Jostein). Er det ikkje vakkert? Han visste ikkje kva slags tre dette var, veit du?

1 kommentar:

Anka sa...

Hei! Takk for koselig hilsen. Håper dere hadde en fin 17Mai:)

Som du vet er jo jeg i lærefasen når det gjelder hage og planter så jeg kan desverre ikke hjelpe deg der... Kansje du finner noe på nett?

Hilsen meg;-D