onsdag 20. januar 2010

Å ta bilete i huset med lite lys

Eg har nødt å vise dokke stovegolvet slik det eigentleg er. Dei andre bileta i bloggen av golvet viser ikkje den rette nyansen. Det er nesten umulig å få til i desse dagar. I tillegg har vi nesten ikkje lys i huset. Men idag, midt på dagen med snø og sol ute, fekk eg det til.
Golvet skal forestille eit antikt eikegolv. Litt shabby chic-aktig med malingsslitt utsjånad. Eg er ikkje noko shabby chic-menneske, men eg likte golvet utruleg godt.
Her er badet oppe tatt utan blitz...
.. og her med blitz. Heilt forskjellig med andre ord. Eigentleg skulle eg hatt fotostativ. Lang lukkartid hadde nok gjort seg trur eg. Det får verte ein annan gong i så fall.
Espen og Stian fullførte loftstovegolvet idag. Idag kom også byggekontrolløren på befaring og på mandag kjem snekkarar, elektrikar og rørleggar tilbake. Utanfor heldt dei på å grave for vassleidning mellom pumpehuset og vaskerommet. Eg tippar vatnet er frose no, men dei har vel ei løysing på det dei som skal montere trykktanken på fredag (vi har eige borehol til opplysning). Det er flott å sjå at ting tek form. Ikkje mange vekene igjen før vi flyttar inn.

5 kommentarer:

Husdraumen/Anita sa...

Likte golvet!
Kjenner igjen problemet med å prøve å gjenngi på bilete...:/ Spent på korleis golvet vårt blir når det er på plass!

Anonym sa...

Golvet ser kjempebra ut! Eg fekk nokre prøvar av 1-stavs parkett i går; kvitmattlakka eik og ask. Det kan nok minne litt; veldig lyst og blondt! Misunner deg å ha nesten ferdig hus altså; må vere så kjekt når ting "går seg te". Badet ser veldig bra ut!

Lakka sa...

Så fint gulvet er! Fikk litt Home & Cottage vibber;-) Me like! Gulvet vårt er utsatt i over tre uker, og det er fryktelig irriterende!! Denne byggingen tar på, føler at jeg har blitt 10 år eldre allerde...he he. Skjønner ikke hvordan dere holder ut med barn og det hele. Flinke dere!:-)

Marie sa...

Gulv og bad ble kjempe flott!! =) Hvor lenge har dere holdt på med egeninnsats nå?

Lakka sa...

Vi har fått en arktitekt til å tegne huset vårt, så ikke Mesterhus:-) Jeg synes det likner mest på Sørli fra Block Watne. Vi tok utgangspunkt i det når vi begynte å tegne:-)

Inntrukket dampsperre betyr at de isolerer ytterveggene, legger dampsperre, lekter ut og deretter isolerer litt til. Dette gjør de for at elektikker og rørlegger ikke trenger å perforere plasten når de monterer tingene sine. Enda tettere hus med andre ord...Utrolig hva man lærer seg. Husker saken på badet deres, huttetu!

Det er himla dyrt å bygge hus sånn generelt synes jeg..hihi, og så blir man jo så fristet underveis!

Huset vårt skal være malingsklart 26.februar. Snekkerne har jobbet litt ute, og så litt inne, og så ute igjen. Derfor ble kranselaget så sent, vi visste aldri når vi skulle ha det. Ventet liksom på tett hus vi.. Noe sier meg at de blir litt forsinket, men jeg velger å være optimist!:-)