onsdag 27. januar 2010

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

Idag kom det etterlengta regnet. Ikkje fordi eg er så glad i regn, men fordi eg hatar snø. No har snøen vore her sidan før jul og fordi det har vore så kaldt, har den ikkje forsvunne. Eigeninnsatsen i huset vårt er no over, men i heile perioda har det ikkje vore mogleg å kome seg opp med bil utan å risikere at bilen sklir utanfor kanten. Derfor har vi heile vegen utelatt å ta ungane opp med bilen og heller trille opp.
Espen har bert benkeplater, stilas og anna opp bakkane på ryggen. Nokre gongar har vi fått bilen opp med varer, nokre gonger måtte vi ty til hurtigkjettingar og nokre gongar har vi latt den stå i botnen av bakken. Det har ikkje vore mykje snø på Osterøy dei siste 20 åra, men sjølvsagt skulle det ikkje vere det vanlege regnet og 10+grader denne vinteren. Denne vinteren kor vi bygde hus. Denne vinteren kor IKEA, rørleggar og snekkarar ikkje kjem seg opp.
Det var så vidt eg kom meg opp bakken idag med vogna. Eit sjansespel for å ikkje ende utanfor kanten. Når eg sto og skubba vogna på isen medan eg prøvde og finne fotfeste, var det ikkje få tankar om kva eg har funne på som gjekk gjennom hovudet. Eg har altså bygd hus på ein topp på privat grunn. Vegen opp er bratt og smal, og vedlikehald må ein gjere sjølv. Det er ikkje noko grøfter som tek vekk vatnet frå vegen slik at det frys til is når kuldegradene kjem. Det er heilt klart at nokre endringar må til for at vi skal kunne bu der dersom véret fortsett å vere slik på vinterstid. Klimaendringane har eg ikkje tid til å vente på...

Dokke skulle forresten sett rørleggaren bere toalett på ryggen idag....

11 kommentarer:

Marie sa...

Huff!! Hørtes strevsomt ut!! Håper dere finner en løsning før neste vinter!

Anka sa...

Hei. Ja, vinteren byr på flere utfordringer. Håper dere finner en grei løsning på vegen deres;) Man blir vel vandt med det også. For noen søte bilder! På messa skal jeg jobbe for et danskt firma som selger masse nydelig interiør. Skal rapportere fra messa;) God kveld.

Husdraumen/Anita sa...

Hehe...høyres ut som de har same føre som her. Vi måtte til å flytte barnetreff til eit hus med litt meir brøytte/flate vegar tidlegare i dag...bilen berre segla avgarde.

Fresing av spor ja; kva har vi spart? Anar ikkje...for å vere ærleg trur eg aldri vi fekk vite kva forskjellen i pris var...det blei berre konstantert at dei var dyrare og at vi kunne fikse det sjølve...las og på ein annan blogg (sunnmøringar der og) at dei hadde gjort det same, for å spare peng.

Kjedelig at du ikkje er nøgd med golvflisene dine...ikkje så mykje å gjere med det no:/ Får håpe du likar dei betre etterkvart:)

Anonym sa...

Trur nok du må bite i det sure eplet og få deg broddar Torill. Ej skal ha mej det no, tør ikkje gå tur utan. Postbuda er pålagt å bruke det, forbudt utan. Så kvifor skal ikkje vi bruke det? Betre det enn å bryte armar og bein og risikere liv og lemmar på glatta. Her i Volda var det blankt idag og masse slaps, og under STORE dammar veeeeldig glatt....
Håper isen i bakken forsvinner snart - og lykke til vidare. Klem Lene.

Kathrine sa...

Når jeg leser slikt er jeg veldig glad for at vi har kommunal veg inntill husveggen og gårdsplass med plass til traktor og fres. Jeg har imidlertid 100 km hver veg til jobb og kjenner føret på kroppen - hver dag!

Kathrine sa...

Jo takk! Belysning på badet må vi rett og slett ta som det kommer - jeg klarer ikke se ting for meg, og må ha det oppe for å se det helt :) pendler ja - ikke artig, men en dyd av nødvendighet dessverre!! Jeg prøver å legge ut matoppskrifter - på den måten får jeg ideer til meg selv og det blir litt artigere enn vanlig (heldigvis),

Anonym sa...

Huff da, det hørtes ikkje så kult ut å stå der med vogn og føle at kontrollen er minimal..hadde samme følelsen her når ej skulle opp i barnehagen med Amalie i går, men det gjekk bra heldigvis:)og vi he no ikkje ein bratt bakke heller..

Helsing fra Siv

Tomines hjem sa...

Hei søte deg.. Og takk for hilsen.. Huff nei.. Man kan ikke vite alt når man bygger. Det er helt sikkert.. Men fikk du feil trapp?? Hva skjedde? Kan det ordnes?? Herlige glatte bilder.. Jeg elsker snø, og hater regn.. Sikkert fordi vi har hatt masse av det siste og lite snø de siste årene.. Håper dere får en god arb helg.. Gled deg.. Det er sååå godt å være i hus!!!

Tomines hjem sa...

Ha ha.. Ligger i sengen m tlf så måtte inn å hilse på!! Vi valgte tette trinn. Når vi bygde for 4 år siden valgte vi åpen trapp!!! Aldri aldri mer!!! Støvet føyk i hele huset!! Ikke gi deg.. Krysser fingre for dere!!

Marie sa...

Heisann! Ville bare gi en lyd tilbake på innlegget ;) Fatboy er noe alla saccosekk, men i en helt annen liga =) Kvalitete skal være utrolig god. Men vi får se hva vi bestemmer oss for, de er litt i overkant dyre ( mener jeg da, sambo er villig til å betale noen lakser for de ) Også er de 1.90 lange!!!

Lillan sa...

tusen takk for hyggelig kommentar i bloggen min:)

nei viljen er ikke lett, men har man begynt nye rutiner så synes jeg det går bedre etterhvert som tiden går:) første uken synes jeg var værst, men nå som det er 4 uker siden jeg startet, så synes jeg ikke det er så vanskelig å holde seg unna sukker lenger. Nå får jeg dårlig samvittighet hvis jeg spiser for mye:)

GOD HELG;)

klem fra Lillan