søndag 31. januar 2010

Kvifor det vert herleg å flytte...

Eg har aldri vist eit einaste bilete frå kor vi bur før, og det med god grunn. Idag har det vore visning på leiligheita fordi vi har sagt den opp, og vi har derfor rydda huset så godt vi kan. Når du har studert og sett desse bileta tenker eg dokke forstår kvifor vi gleder oss til å få dobbel så stor plass. Bileta er uredigert, ujålete og ikkje utsatt frå bloggefisering.
Vi har berre budd her i eit halvt år. Gardiner har eg aldri hengt opp i desse vindauga og bordet er innkjøpt for eit større areal. Dette bordet er 1 x 2,20 meter og ALT for stort her. Til stolar har vi klappstolar som tek liten plass. Kjøkkenbordet fungerer som kontor, hobbybord, rotebord og etebord. Kjøkkenet har nesten ikkje plass til noko som helst. Tilsammen ein meter med benkeplass, to skuffer til mat, to skap til glas, skåler og tallerken, og to skap til kjøkkenutstyr og panner. Her er ikkje lagt opp til oppvaskmaskin og komfyren er svært så gammaldags.
Stova er grei, men med vogge, vippestol, leikekjøkken og andre leiker vert dette arealet alt for lite. Dei tre IKEA-bileta har fulgt oss alle stadar vi har budd sidan 2003. Eg synest dei er fine framleis eg, men dei skal nok ikkje få henge på hedersplassen i det nye huset. Pynting eksisterar ikkje, alt er pakka ned i kasser og lagra hjå bestefaren til Espen. Har slått på stortromma idag med duk fordi vi skulle ha visning. Den er allereie tatt vekk no. På ønskjelista står det salongbord. Dette furubordet er sikkert 15 år gammalt og som Espen har dratt med seg. Vi har planar om å male det.
Det vert herleg å sleppe mørkt golv. Støvsugaren er framme minst ein gong for dagen. Leidningar heng over vindauget fordi det ikkje var lagt opp til parabol når vi flytta inn. Liftgardinene kjøpte eg til leiligheita i byen, og dei er alt for store her, men eg bryr meg fint lite om det. Dei er ganske solbleika og skal ikkje opp igjen når vi flyttar.
Gangen er grei. Den rommar mykje plass. Det ber preg av at vi slit med lagringsplass så kasser er plassert i mange hjørne her. Vogna til Emil ligg i bilen stort sett, og godt er det.
Soverommet vårt. Ikkje noko å utsette på det anna enn at det hadde vore kjekt med garderobeskap. Klede som ikkje passar til sesongen, ligg plassert i kasser under senga.
Å så det store høgdepunktet: Malin sitt rom kombinert bod. Sjå kva ho ligg midt inni! Ho klagar ikkje og er stolt over senga si og rommet sitt.
Resten av boda. Eg og Espen deler eitt garderobeskap. Han elskar hettegenserar og dei tek stor plass, så her vert alt stappa inni skapet uten noko form for organisering. Eg har den sida som det er hengeskap og har kjøpt ei stoffhylle på IKEA. Eg har nesten ikkje klede og ikkje er eg så stor så kleda er små. Heldigvis. Det vesle skapet på veggen stappar vi med alt mogleg rart.
Badet. Huset er bygd i 1993 og det har ikkje vorte nokre endringar her inne sidan. Utanom at det er litt gammaldags, så er det heilt greit. Vasken er sprukken og tett (har prøvd å fikse det utan hell). Legg merke til bileta på døra. Det er bilete henta frå Bergen-Voss sykkelritt og fungerer som motivasjon for Espen. Espen syklar heime på rulle i gangen, framfor badedøra, og kikkar på bileta når det vert tungt i "bakkane".

4 kommentarer:

Kathrine sa...

åååååå for en HERLIG blogg!! Er så mange som er så opptatt å vise hvor perfekt alt er - og jeg blir litt lei! Men å se så ujålete bilder gjør noe med humøret mitt altså!

Husdraumen/Anita sa...

Hehe....herleg! Veit ikkje om eg er like tøff og legg ut bilete herifrå, i frykt for å trakke eigarane på tena;)

Kathrine sa...

Her er det bikkjekaldt med - 19 grader igjen - var nede i -30/-36 osv, men håper det slipper snart nå....er litt lei! Blir vanskelig åf å noe gjort!

Anonym sa...

Blir nok herlig med god plass, ja :o) Dokke he no vore veldig tålmodige i ventetida, men no er det heldigvis ikkje så veeeeldig lenge til de bur i eige hus!!! Klem Lene