søndag 13. juli 2008

Middelalderdager ved Voergård slot

Det vert arrangert middelalderdager ved Voergård Slot i Dronninglund frå igår og til neste søndag. Det var marknadstelt overalt og alle som var med å arrangere var utkledd i flotte kostymer frå middelalderen. I tilegg til salgsboder, var der gjøglerar, kor, ridderframsyning og kampar med lanse.
Det var utruleg flott å sjå alt det folk hadde gjort for desse dagane. Folka som er med å arrangere er nok brennande engasjert i denne tida sitt levesett.
Over ser dokke ein ridder som synte fram alt ein ridder skulle kunne med lanse og sverd. Utruleg imponerande og artig å sjå. Slikt har eg til no berre sett på film. Mannen som skulle forestille riddaren hadde heilt tydeleg gjort dette før.
Voergård Slot.
Det var mykje publikum kunne få prøve, til dømes øksekasting og skyting med pil og boge. Stian har ein upåklageleg stil...

I eitt av marknadstelta var det "spa og relax-avdeling" i middelalderstil. Kostymene til deltakarane var utruleg flotte og imponerande, og det same var alt utstyret dei har. Dei fleste har laga dette sjølv.

1 kommentar:

Mia sa...

Så morsomt det så da ut med middelalderdager. Sikkert en artig opplevelse.

Takk for hyggelig hilsen i bloggen min. Jeg tror faktisk at det var nettopp MS Geirangerfjord vi tok en tur med... hvis ikke, så var det ihvertfall noe lignenede. Flott båt tur, og sikkert en artig arbeidsplass en sommer også.