tirsdag 29. juli 2008

Mi store sommarglede

Det er eit lite høgdepunkt i hagen når juli nærmar seg slutten. Eg har gledd meg no i nokre månadar til at den utruleg vakre og velduftande lilja skal bløme. Litt usikker på navnet, men etter å ha leita ein god del på internett, trur eg at det er Lily Oriental Emmely. Har nokon eit betre forslag så vil eg gjerne høyre om det.
Lilja er plassert bak ein stor tuja, innimellom ugras og hekk. Heilt forferdeleg, spør du meg. Eg skal snart flytte herifrå og då har eg tenkt å ta med meg ein avleggar, knoll, løk eller kva det no er. Den fortjener å leve blant nokon som bryr seg.
Er den ikkje vakker? Den duftar heilt fantastisk og lukta er så sterk at dersom du plukkar ein blome og lar den stå inne, så kjenner du dufta i heile rommet.

Eg lurer på om planta er sjuk, den er litt pjuskete i forhold til i fjor. Dette er bilete av knoppen og som dokke ser så er blada litt brunflekkete. Nokon som veit meir om dette enn meg?

2 kommentarer:

Anonym sa...

jeg kan ikke noe om sykdom på liljer desverre, regner med at det ikke er vannskader? (at du har vannet i solskinn). Flott var den i allefall :)

Aud-Marte sa...

Hei du!
Mamma trur kanskje den kan ha fått for mykje vatn... ikkje veit ej! Flott va den i alle fall :)