mandag 14. juli 2008

Skagen og Fredrikshavn

Sidan strandlivet er utelatt til no, gjeld det å finne på noko anna. Vi har etterkvart vorte godt kjent med øvre halvdel av Jylland, og idag tok vi turen til Skagen heilt nord i Danmark. Etter å ha valfarta sanden langs Grenen, tok vi turen til Fredrikshavn. Vèret idag har vore fint, men det blåste sjølvsagt på Skagen. Det handlar veldig mykje om vèr med oss, vi har ikkje lagt heilt vekk nordmannen i oss sjølv om vi er på ferie.
Skagen består av ei 30 km lang odde laga av sand som har skylt i land iløpet av dei siste 5-6000 åra. Heilt ute på enden valfartar ganske mange turistar kvart år for å kike på hava som møter kvarandre. Det bles ganske friskt på det nordligaste punktet i Danmark, men Thea har kledd seg godt for turen ut.
Flotte fargar i havet og på land. Det var eit godt stykke å trille ut til sjølve spissen, men for den late eller svake var det mogleg å ta ein strandbuss.
Her er enden av Grenen kor Skagerrak og Kattegat møtast. Masse folk som dokke ser. Endepunktet endrar seg heile tida då Grenen har vokse med 1 km det siste hundre året.
Etter at vi var på Grenen i Skagen, tok vi turen til Fredrikshavn og gågatene der.
Dette er ein typisk situasjon når Espen må vente på meg utanfor ein butikk. Denne butikken anbefalar eg alle som likar interiør forresten. Lommeboka mi brant i lomma mi, men eg klarte å styre unna likevel då fornuften overtok.
På slutten av dagen tok vi middagen ute på ein restaurant som heiter "Vegteren". Restauranten var veldig fin interiørmessig og maten var god. Malin oppførte seg fint og då var alt berre velstand.

Ingen kommentarer: