lørdag 2. juni 2012

Ein ny blomebukett kvar dag

Eg har alltid tenkt at dersom eg skal gifte meg så skal det vere i juni. Det er ingenting som er vakrare enn markblomane som blømer akkurat på denne tida. Og denne tida er vi i no. Mine to, små skattar er veldig glad i blomar begge to. Og heldig er vi som bur med mark og skog på alle kantar. Det manglar ikkje på blomar å plukke, og plukke blomar gjer dei kvar dag.
I motsetning til Emil som berre plukker sjølve blomen, plukkar Malin lange stilkar og lagar bukettar. Det er ein bukett om dagen som kjem i hus, og det er engsoleie, skogsstorkenebb, hundekjeks, raud jonsokblom og marikåpe. Eg har sett rødkløver kome, men den har vi ikkje rundt huset. Kvitveisen, engkarsa og løvetannen har visna, men snart kjem blåklokke og prestekrage. Fantastisk. Og ikkje minst gratis! Ein sunnmøring kan hoppe av glede av mindre...
Og så må eg vise dokke den eine av to syrinblomane som har kome i år. Eg planta buskene i september så at det har kome noko i det heile er berre flott. Den vakre blomen duftar himmel og paradis på ein gong. Eg har tre busker som er planta langs tomtegrensa som skiljer hage og innmark.
Torsdagsbuketten.
Fredagsbuketten.
Dagens bukett. Eg går tom for vasar i passeleg storleik så melkeglasa gjer si nytte. Så lenge eg har vatn i vasen kan bukettane stå i mange dagar. Er eg ikkje heldig som får blomar kvar dag? 

5 kommentarer:

Ann-Kristin sa...

Det kan knapt bli vakrare. :) Eg er ikkje like heldig, men har tenkt i fleire dagar no at eg må ta Marius med på "plukke blomster tur". :)

Lina sa...

Ååå så kjekt :) ♥ fine ungane dine! Ja, du er veldig heldig. Her i huset er det eg som plukkar, kvar dag, til meg sjølv, til mi eiga store begeistring, hihi ;)

hagen vår sa...

Så fine junibuketter. Kanskje dere kan lage kranser og bli junibruder!

Ragnhild sa...

Veldig koslig! Eg har plukka litt eg og. Og ja, kjærasten min gir meg blomar og :) Det e veldig kjekt!! He du fått med deg at ej skal bli tante da? Eirik og Kristin blir til tre i desember :)

Roser og Patina sa...

Hei Torill. Nyydelige buketter! Og kjempefine bilder:) Likte så godt den kannen i lys turkis:) og nydelige barn du har! Tusen takk for koselige kommentarer fra deg:) Det gjør meg veldig glad! Angående stauder jeg sår, så er det også veldig mye jeg ikke får til. Det gjelder å lære seg å så sorter som er lette å få spiring på;) Men det hender jeg får spiring på litt vanskeligere sorter også. Det er jo veldig stas:) Hva er det du har sådd som du ikke har fått spiring på? Noen frø skal sås helt ferske og mister fort spireevnen, som feks Blå valmuesøster. Det er også viktig at denne står kjølig etter spiring, Den trenger under 10 gr for å danne god rot og liker å vokse i litt sur skogsjord. Har du tilgang til fiskekasser i isopor så er det veldig greit å så direkte i disse kassene og dekke med hønsenetting. Mange stauder kan du godt så om høsten, da får de også en naturlig kuldeperiode for de sortene som trenger det. Jeg bruker mye min hjemmesnekkret kaldbenk til å så stauder i. Feks kan du bruke 2 ballekarmer som du fester et vindu til som du kan åpne, dette vil være perfekt til å så stauder i. Ønsker deg en herlig lørdag. Klem Ellen.