lørdag 9. juni 2012

Ommøblering i bed og litt nytt

Dette rosa prinsessebedet har eg snakka om mange gongar og ikkje minst vist i veldig mange variantar. Det har likevel vore mangelfullt fordi bedet har ikkje vore gjennomgåande rosa før no. Perleblomane og bekkeblomen har flytta og inn har nye planter kome.
Slik ser det ut no. Eg har heilt til venstre klatrerosa New Dawn. Bak ved veggen til venstre har eg planta orientalske liljer som eg håpar kjem opp om eit par månader. Framfor desse står ein liten peon, Sarah Bernhard, som knakk i stormen, og heilt framme står klaserosa Karen Blixen.
Siste nytt er at eg har kjøpt denne roseklokkebuska. Eg hadde ingen planar i det heile om å kjøpe denne, men då eg såg den på Plantasjen så falt eg pladask og kjøpte den likegodt. Plantasjen hadde eit godt tilbod kor du får 3 prydbusker for prisen av 2. Eg kjøpte denne samt duftsjærsmin og sommarfuglbusk. Meir om dei to siste ein annan dag.
Roseklokkebuska på nært hald.
Ved sida av roseklokkebuska til høgre har eg planta løytnantshjarte som framleis er liten. Den vert  like stor som bror sin lenge bort til venstre så her plantar eg ikkje meir rundt før eg ser korleis det vert neste år. Eg har ein kamelia som står langs veggen bakerst. Den er litt pusslete og skal etterkvart flyttast, men den står der til eg har ein velegna plass til den. Derfor står den litt tett innpå peonen framfor. Ved sida av peonen har eg planta i sommarblomen spansk margeritta som eg kjøpte nettopp for å å gi litt farge heile sommaren.
Kanten på bedet er ikkje ferdig. Vi må ha fleire steinar og duk under for å hindre ugras. Om dokke ser heilt bakerst så har rosene og klematisen kome godt i gang med veksten.
 Løyntnatshjarte, alltid nydeleg.
 Dei spanske margarittane. Ser litt ut som nellik.
Ros prydjordbær står i full blome no, og kanskje kjem det nokre bær seinare i sommar?

Eg har nokre rosa tulipanar og kvite påskeliljer som skal tilbake i jorda snart. Dei skal få stå litt bak for å kunne visne i fred når staudene skyt vekst. Eg er veldig nøgd med at det med dette kan kallast rosa prinsessebed. Det kjem nok fleire stauder langs kanten etterkvart, men ikkje i år. No skal bedet få vekse og slå rot.

6 kommentarer:

Jatte sa...

Flotte blomster!!:)
Gleder meg til neste sommer - DA skal det plantes og ordnes i hagen! Nå er det beiseing, nytt gjerde osv som står på planen :)

Ha en fin Søndag -
klem jatte♥

PS: Siste sjanse i gavedrysset mitt om du vil delta så sleng deg på!;)

Fjordlykke sa...

Nydelig!!
Jeg ble så glad da jeg så min hvite Løyntnantshjerte var kommet opp i år. I fjor var den bare borte:)

Nyt resten av helgen!
Utrolig deilig med varme igjen:)

Anonym sa...

Kor fint det har blitt :o) Du er flink! Klem Lene <3

Marte sa...

Åh, prinsesse-bed! Tror jeg har prinsesse-HAGE da.. hehe ;)

Mye fine planter!

Lina sa...

Å så fint, Torill! :) og takk for gode ord hos meg ♥ Herleg namn på bedet, og fargar og form byrjar verkeleg å koma på plass no! Fint det blir :) elskar det nye innkjøpet ditt, den var flott.

klem Lina

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Hva skulle vi gjort uten blomster? De er til stor glede!
Takk for at du stakk innom meg og la igjen så gode ord! Jeg la meg til som følger hos deg.
Ha en fin kveld.