mandag 28. mai 2012

Blømande epletre

I ni dagar har vi hatt varme sommardagar og det ført til raske resultat i hagen. Eg oppdagar nye blomar som blømer kvar dag og idag var turen komen til epletreet Katinka.
Eg har budd i Sogndal i tre år og har sett atskilleg mykje meir bløming enn dette. Det er så utruleg vakkert og stemningsfullt med epletre som blømer. Diverre er ikkje trea vi får kjøpt idag like store og vert like gamle som dei som ein fekk før og som var så store at ein kunne sitte under.
 Treet kjøpte vi ifjor. Vi har eitt til som straks kjem med sine blomar tenker eg. Håpar det iallefall.
Så må eg vise dokke Malin som har bada for første gong i år. Vi prøvde først å stikke beina i sjøen, men det var iskaldt. Seinare på dagen tok vi turen til Brakvatne, det lokale badevatnet i bygda, og jammen var ikkje temperaturen godkjend.
Emil godkjende ikkje badetemperaturen, men han var nøgd med å vere langs kanten med bøtte og spade. Badebukse uten bleie fekk han og ha på seg. Gode greier.

Pinsa er over, temperaturen har sunke, men vi håpar han stig att imorgon. Det er deilig med sommar, berre han ikkje vert kort og fråverande slik som ifjor. Vi skal nyte alle dagane vi får, det er sikkert.

5 kommentarer:

Pia sa...

Åh, det er flott med epletre i hagen!
Flott badebilde av Mailin, ikke verst at hun var helt under, vesla har holdt seg mer til vassing...

Gry sa...

Epleblomster er noe av det fineste som finnes! Jeg tror vi alle har kost oss i pinsen - sol og varme har tint oss litt. Måtte det bare bli flere slike sommerdager!

Fjordlykke sa...

Vakre blomster på epletreet! Jeg nyter synet av vårt. Herlig for barna med sol og sommer. Pinsen var fantastisk!

Ha en fin uke!
Klem:)

Lina sa...

Herleg med epletre! :) Og badande ungar :D Ja, var veldig kjekt terasse-treff! :) Eg vil meir enn gjerne komma opp på hage- og terassevandring ein dag :)

Unknown sa...

Epler er et must i hagen! og så koselig med bading!