søndag 25. mars 2012

Solrik helg for småvennane

For ei herleg helg dette har vore! Det er nok mange fleire enn oss som har kost seg ute i solskinet. For vår del er dette første helga vi har hatt sol på veldig lenge. Espen med fleire har brukt helga til garasjebygging (meir om det i neste innlegg). Eg og borna har kost oss ute og hatt utetid med til saman 15 timar. Igår var det sol frå morgonen medan idag tok det litt tid før skylaget sprakk opp.
Det første bilete er tatt igår. Ungane kunne ikkje vente med å kome ut. Det var som å sjå kalvar springe ut av fjøset for første gong etter ein lang vinter. Sidan det er kaldt om natta og morgonen vert det ein del kleskift iløpet av dagen, men det gjer ingenting. Disse/reiestativet har stått urørt meir eller mindre i vinter, men i helga har det vore flittig brukt.
Emil klarar no å skli sjølv. "Smiil" seier han alltid når eg tek fram kameraet.
Med slike luftige svev vart det ein del harde fall. Etterkvart satt eg eit pledd framfor slik at det skulle vere litt betre å lande.
Malin kontrollerer farta litt meir enn Emil, men ho synest det er like gøy.
Bilete over er frå idag. Det var kaldt lenge og Malin som aldri frys ba om å få meir klede på seg. Malin likar godt hammar og spikar og treff spikarane veldig godt. Ho har sett på mannane som bygg garasje og ønskjer seg no snekkarbelte slik som pappa har. Det var ikkje berre dei som skulle bygge synest ho, og bygde seg eit lite hus med litt hjelp. Stolt og kry!
Etterkvart kom sola fram og det er vel ingenting som er betre enn det? Det vart leita fram is og i helga har vi kosa oss med sjokoladekake og. Fine vennane mine. Litt rampete, men dei er veldig lett å vere glad i.
Vi har leita etter vårteikn denne helga og Emil har fascinert seg over gule blomar. Til no har eg berre sett hestehov og ei lita påskelilje, men det er like før mykje anna kjem. Ein nabo kunne fortelje om kvitveisar han såg idag. Dei må eg leite etter! Våren er herleg med slike helgar som dette. Måtte det kome mange fleire!

7 kommentarer:

Lykketrollet sa...

Så fine bilder! Høres ut som en herlig helg! :)

Vi har vært masse ute i dag. Pål er 30 år i dag, og vi har hatt familiebesøk. Herlig når ungene kan løpe ute på terrassen! :)

Pia sa...

Det har vært ei herlig helg, ja! Flotte bilder!

Lina sa...

Eit "bli-glad"-innlegg! :) fiiiine ungar i sola ♥

Kvitveisen er på full fart opp frå bakken på dei lunaste plassane! :D Berre å leita :)

klem

MissMette sa...

Så koselig å se at dere har hatt så fint vær ღ og at barna har fått vært ute, koselig ღ Ikke så flott vær her, det regner og regner... :)) Ønsker deg en fin kveld videre og uke som kommer. Klem fra Mette

Anonym sa...

Gooode dei e :o) Stor vårklem her frå Volda. Lenemora

Anonym sa...

Gooode dei e :o) Stor vårklem her frå Volda. Lenemora

Trude sa...

Så koselig!!! Når jeg leser innlegget og ser bildene av barna som leker sammen, så er jeg glad for at M også skal få seg ett søsken :) Må vel bare holde ut her jeg vagger avgårde ;)

Klem fra oss i Trondheim