onsdag 7. mars 2012

Det spirer og gror både ute og inne

Det er endeleg mars og dagane er lysare og lettare. Vi har hatt nokre flotte dagar ute, men idag bles og regnar det meir enn på lenge. Dette går heldigvis ikkje ut over planteproduksjonen då dei fleste kosar seg inne. Nokre har eg ståandes ute, men dei er godt beskytta mot vær og vind.
Eg fekk nokre blodbegerfrø i posten av ein snill hagebloggar. Diverre har ikkje resultatet vist seg å vere optimalt og eg har kun ei spire som eg voktar over. Eg ser ikkje heilt for meg at denne vesle spiren skal verte ei stor og flott plante, men det får vise seg. Frøa vart planta 20.januar så det går ikkje akkurat fort.
Blå balltistel kom ganske fort og spireprosenten er omlag 50%. Kanskje det kjem fleire, eg veit ikkje, men kanskje dette er nok? Eg anar ikkje kor stor ei plante av eitt frø vert, men eg har fleire frø om eg vil så meir til neste år.
Frøposen til blåklokkene innheldt 700 frø, men dei var miniatyrsmå og plutseleg var nesten alt opp i jorda. Som det går fram av biletet er det ei klynge av spire som etterkvart må delast. Kvifor sel dei så små frø på den måten? Eg er redd frøa kveler kvarandre, men vi må no vere optimistiske og tru at det ikkje skjer.
 Høstvedden er på vei opp og fleire kjem ser eg.
Den kinesiske riddersporen har eg lykkast med så langt. Den kom fort opp og dei fleste frøa hadde spirt. Dersom desse plantene skal verte 40 cm høge så har eg veldig mange ser eg. Det er like greit, det er mange bed som skal fyllast.
 Myskmalva heiter denne, på svensk iallefall, og har no fått sett dagens lys. 13 av 18 frø har spirt så langt.
Sommarasters. Ikkje heilt sikker på om bilete viser nøyaktig kva asters det er, men i eit tidlegare blogginnlegg har eg vist bilete av denne planta.
Ute er det også teikn til liv. Kvite påskeliljer passar fint i det rosa bedet. Eg har gule påskeliljer som spirer på andre sida av huset. Dei er midlertidig plassert då eg trudde laukane var rotne og ikkje ville kome opp.
 Rosa tulipanar. I bedet er det 18-20 laukar tilsaman. Veldig fine og eg gler meg!
Blå perleblomster som eg kjøpte i ei krukke ifjor. Eg planta dei ned i det rosa bedet i påvente av at den blå hagen skal ta form.
Dette trur eg er løytnantshjarte eller er det pion? Det vil tida vise. Eg delte og herja kanskje litt for mykje i bedet seinsommaren ifjor så eg er spent på om noko har overlevd.

Det var status på plantelivet her akkurat no, eg håpar det kjem meir. Stauder er ofte seine med å kome opp, men er det nokon som veit kor lenge ein kan vente før maksgrensa er nådd?

8 kommentarer:

Mariann sa...

Det er så kjekt nå når det begynner å spire i bedene. Du har jo lykkes veldig godt med frøsåing også. Blodbegerfrø kan være litt lunefulle, ikke alltid godt å si hvorfor de ikke spirer. Jeg hadde egenhøstede frø i år, heldigvis spirte de bra. Har flere igjen hvis du vil ha.

Lina sa...

Åhh, så deilig, vårleg innlegg! ♥ Slik ser det ut i beda her og om dagen :D

Lina sa...

Hihi, ja! ;) Det er du definitivt! :) Pastellar er alltid like herleg ♥

God helg til deg og dine! :)

sa...

Det er VÅR, alt våkner til liv og jeg bare elsker det ;)
Ønsker deg en herlig helg ♥
Vil du vinne 4 nummer av BoligDrøm kan du prøve lykken inne hos meg nå :)
Klem Anette

Elisabeths Borg sa...

Så koselig at du stakk innom meg. Misforstå meg riktig, godt å høre det er flere som har hatt vanskelige rørleggere. Vi hadde 2 oversvømmelser FØR vi flyttet inn og så begynte det å mugge oppover veggene!!!!

Jeg har også god erfaring med homeopat fra før- godt det finnes hjelp der ute.
Riktig fin helg til deg og dine:-)

Fjordlykke sa...

Å nå kom jeg i vårstemning av bildene dine! Tipper hagen din kommer til å bli vakker!

God helg til deg!
Klem:)

Kaspara sa...

Hei Torill
Så fantastisk flink du er til å plante og så!!! Her har jeg mye å lære, har slettes ikke grønne fingre. Veldig koselig er det jo å se det spirer og gror særlig på vårparten.
Tusen takk for veldig koselig hilsen på bloggen min og de peneste ord! Om det er like kjekt å bo sammen med meg som å lese bloggen min, burde kanskje far i huset her og Gutta Boys svare på. Håper jeg ikke er helt uspiselig!
Forøvrig; så utrolig koselig hus du bor i også.
Fin kveld til deg, Torill!
Klem fra Kaspara

siri ore elle sa...

Hei på deg!!
Herlig med vår og like herlig at det spirer og gror!!
Er bare så klar for våren!!
legger meg som følger, jeg:-))
Stikk gjerne innom meg og ta noen lodd, har en liten bloggbasar på gang!!
God onsdag til deg!!

Klem