fredag 6. januar 2012

Skisse over den blå hagen

Eg har alltid tid til å tenke på hage. Og tankar har gått til handling i den form at eg har laga eit førsteutkast over den vestlege delen av huset. Det er den delen som vender seg mot vår einaste nabo. Her kjem sola først om ettermiddagen då sola går ned på denne sida. Eg har ikkje gjort det enkelt for meg sjølv når eg har delt inn hagen i fargesoner. I tillegg skal det bløme frå april til oktober og høgdene må passe inn med omgivelsane. Denne delen skal vere i blåtonar med kvitt og kanskje noko sølv. Hagen er omlag 13 meter lang, 9 meter ved epletrea og 4,5 meter ved rosebua.
Vi har to epletre på denne sida idag, og dei har eg flytta ein gong allereie. Det ser ut til at eg (les Espen) må flytte dei ein til gong då eg ikkje fekk dagens plassering til å stemme. Eg har tanke om at det ein gong skal vere mogleg å ligge i hengekøye mellom desse. I tillegg er det ganske fint med ein sitjeplass ved epletrea som gir utsikt over eit vakkert blomebed. Som bonus vert det også utsikt mot solnedgangen.

Rosebua som eg har merka med lilla skiljer denne hagen og neste hage som eg har valt å kalle "Den lilla teltplass". Den får eg ta i neste omgang. Det lysegrå feltet øverst er huset vårt, det grå feltet ved sidan av er ein lav tørrmur. Eg har tenkt at det hadde vore fint med ein vegg her med klatreplanter. No må eg i gang med planteliste for området. Eg skal ha roser, klematis, stauder og sommarblomar. For å gjere det rimelig skal eg bestille frø og så sjølv. Noko må eg sjølvsagt kjøpe. Bedet nærast husveggen har halvskugge så det er mykje eg må tenke på. Godt å vere i gang iallefall.

6 kommentarer:

Stein sa...

Hei! Hageskissen din virker jo flott og gjennomtenkt ut! Det blir sikkert et flott syn å gå gjennom rosebuen og være omgitt av blått på begge sider av gangveien av gress! :-)
Lykke til med valg av planter. Det skal bli spennende å se det ferdige resultatet!
Hilsen Stein fra "Sommerhagen".

Pia sa...

Imponert! Jeg klarer ikke å se formeg noen hage i det hele tatt. Men vi får se hva vi gjør til våren...

Ann-Kristin sa...

å, kor eg ønsker meg ein stor hage!
Kjempeflott skisse.

Franske drømmer sa...

Jøss, så bra det ser ut!
Gleder meg til å se videre ;)
Jeg ønsker meg veeldig hage..
Når vi får hus ;)

Takk for skjønn hilsen hos meg.
Det er ingenting som egentlig tilsier at mannen min skal få disse blødningene på øynene, og legene finner heller ikke ut hvirfor de kommer (annet enn at det er etter en operasjon som ikke gikk helt som den skulle). Men nå er det jo fjerde gangen han får en slik blødning, så vi tenker jo at det er noe vi må belage oss på fremover, at slikt vil skje igjen..
Vi håper jo selvfølgelig ikke,
men her tror vi det kan være lurt å være forberedt.. :)

Ser du bor på Osterøy!
Vi skulle egentlig flytte dit vi,
for tre år siden, men havnet i Sandefjord i stedet. Her jeg er fra. En kompis av min mann er derfra, og vi skulle leie av han.
mannen min er fra Masfjorden,
som ikke er så langt fra Osterøy :)

Tenkte jeg skulle legge meg til som følger her, jeg, men jeg ser ikke noen "følgerknapp"? :-))

Ha en nydelig søndag!

Stor klem

Tove sa...

Så kjekt å planlegge hage!

Og takk for kommentar på bloggen min! Vi skulle i utgangspunktet bygge på det gamle huset, i tillegg til å renovere det gamle. Men etter å ha gått nokre runder med oss sjølve, har vi kome fram til at det beste er å rive gamlehuset og bygge nytt. Faktisk så viser det seg at det vert betydeleg dyrare med renovering/påbygg enn å bygge nytt. I tillegg til at huset er i dårleg forfatning (røysverk, murar, grunn etc), så sig huset pga at grunnarbeid ikkje var prioritert den gong huset vart bygt. Huset er frå 1938 og bygt opp av det dei måtte finne av fjøler, kapp og restar rundt om kring. M.a. har dei brukt gamle ski (!) som ein del av bjelkelaget. Det er for så vidt både interessant og artig! Så no går vi eit spennande år i møte....

Roser og Patina sa...

Så bra at du har tegnet en hageskisse! Den ser flott ut:) Det blir spennende å følge med på prosjektet ditt:)
Du spurte om størrelsen på måneskinnsbedet vårt, det er ca 4meter langt og ca 150 cm bredt. Jeg laget ikke plantekart, men så alt for meg i hode hvordan jeg ville ha det. Jeg har plantet mange planter men jeg husker alt godt i hode hvor alle er plantet:)
Jeg paaser på å ikke plante stauder som får store blader som f.eks revebjeller og kongslys for nære roser eller andre planter som gjerne er litt sene opp på våren. Blir det for mye bladverk fra en plante som skygger for en annen plante så klipper jeg en del av bladverket bort, slik at de andre planter også får lys til å vokse.

Men jeg liker å plante tett, då slipper jeg ugrass. Vi bor på en gammel hytte tomt, derfor det gamle skuret som vi har:) Men det har aldri før vært noen hage her før. Ønsker deg en god lørdagskveld. Klem Ellen.