torsdag 5. januar 2012

Ein roleg start på året

Det meste av jula er rydda ut og det er på tide å tenke framover. Dagane er framleis mørke, men det går likevel mot lysare tider og det er godt å tenke på. Eg starta året slik som eg slutta det gamle med å vere sjuk. Det skjer derfor ikkje så mykje akkurat no, men hovudet mitt har fått tid til å kverne på frø, stauder, roser, klematis... ja det meste som har med hage og gjere. Eg håpar eg får vist dokke litt av planane mine. 
Januar og februar er to månader det er fargelaust både ute og inne. Den raude julepynten er plutseleg borte og alt ser heilt tomt ut. Så ventar ein berre på våren og alt som skal skje ute at ein gløymer det som er midt i mellom. Eg har ikkje så mykje pynt i stova då Emil likar å røre alt han ser, det er berre sjenken som står i fred. Det er vel litt av grunnen til at dokke aldri får sjå noko meir enn det...
Legg merke til sølvfatet som er på bilete over. Eg har pussa sølv idag og det vart så fint og blankt. Det var på tide, hendene mine og kluten var heilt svart. Sølvkoppen og noko sølvtøy fekk også ein omgang med kluten, at eg ikkje har gjort den enkle jobben før. Ikkje mykje som skjer altså sidan heile Noreg no har tilgang til å vite at eg har brukt dagen på å pusse sølv.

3 kommentarer:

Turid sa...

Ønsker deg fortsatt god bedring, Sitter her selv med nesa i en klut, men det er snart over heldigvis. Vintermånedene er litt trege, her er det vakkert med 50 cm snø, og hagearbeidet ligger måneder fram i tid. Da må huset til pers :)
Ha en strålende ettermiddag.

Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Hei på deg! Send meg en sms 99712755 - så sender jeg noen frø. På hagegal.no står det mye om blodbeger såing hvis ikke du allerede har nok info.

Roser og Patina sa...

Så nydelige bilder! Koselig du har det:) Så fint med de hekla muffinsene og de røde tulipaner i den vakre kannen:) Vakkert!

Jeg har ikke så veldig mange hvite roser i hagen. Men noen av de jeg har som jeg er meget fornøyd med er Winchester Cathedral og Scneewitthen:) Nydelige vakre roser!

Har plantet lykkefund, men ikke sett den i blomst enda, så den gleder jeg meg veldig til:)

Har lest mye positivt om disse hvite rosene: Mme Plantier
Alba Maxima
Blanch Double De Coubert

Mme Hardy

Ellers fant jeg denne linken som gjerne kan være av interesse:

http://forum.odla.nu//lofiversion/index.php/t78129.html?q=forums/lofiversion/index.php/t78129.html

Du kan også få en del ideer inne hos Bo grønt Rom. De har egen nettbutikk med mange roser:

http://www.bogrontrom.no
/index.php?cPath=130

Jeg handler også en del roser hos Rosa Røyse. Hun har et stort utvalg historiske roser.

http://www.rosaroyse.no/

Lykke til med rosejakt! God Helg til deg. Klem Ellen.