søndag 29. mai 2011

Rabarbarasaft

Det er ikkje mykje å finne på ute når det regnar og bles. Derfor kan ein tillete seg å bake og lage saft. Dei siste dagane har eg baka knekkebrød, scones og eit par brødoppskrifter. Og idag vart det rabarbarasaft. Eg har ikkje allverdens med energi, det er ikkje derfor eg gjer det, men eg har eit ønskje om at borna skal få heimelaga mat. Mitt siste nye prosjekt altså...
Nydeleg farge på safta, det er sikkert. Oppskrifta kjem frå boka Piece of cake, men du finn mange som liknar på nettet. Rabarbaraen har eg vore så heldig og fått med Lina.
Med det samme viser eg desse flotte brøda som vart høge og luftige denne gongen. Oppskrifta har eg publisert før og er opprinnleg frå Nrk Matlyst/Bodil Nordjore. Veldig gode iallefall og kan absolutt anbefalast.

7 kommentarer:

Mamsens hus sa...

Hei :)
Dette så veldig godt ut. :)
Ønsker deg en fin kveld.

kari k sa...

Rabarbrasafta ser virkelig fristende ut. Har god avling i år, så jeg ble inspirert til å prøve! Tusen takk.

Lina sa...

Nam! :-) Flinke, effektive Torill. Til tross for manglande energi. Du inspirerer meg! :-) :-) Kor har du fått tak i dei fine flaskene? Ikea? Eg må kjøpa nokon slike før eg sett i gang med safting... ;-) Ser så lekkert ut då. Og ja, oppskrifta til Leila ser herleg ut, eg slenger meg nok på den eg òg.

Drømmen om en romantisk hage. sa...

Hei :)
Takk for kommentar hos meg for litt siden. Om du har vært i Selje på nordvestlandet så er det meget mulig at du har sett seljeøya som vistes på bildet eg la ut i det innlegget du kommenterte hos meg.:)
Rabarbrasafta og brødene dine såg herlige ut, må ta turen innom deg i mårå og sjå meir. :)Ønsker deg ei flott kommende uke.
Hilsen fra Catharina

MissMette sa...

Hei Torill :)
Tusen takk for koselig hilsen på bloggen min ღ og du verden som tiden flyr… Så at det var en stund siden jeg var innom deg… Først, gratulerer så mye med den store dagen som var, 1. mai ღ fint bilde av deg… Og så mye dere har gjort i hagen siden jeg var innom sist, gøy å se… Jeg skulle ønske vi kunne gjøre noe med ”hagen/ skogen” vår, men det koster så alt for mye, må vente å se litt fremover hva vi skal gjøre :) Rabarbrasaft er bare NYDELIG godt, og så herlig frisk og sommerlig farge – masse flotte innlegg her :) Så du spurte etter ”Måler-Olav” i Ørsta? – min samboer kommer herfra og vi er her hvert år sommerstid. Her har jeg funnet både gardinene, et stort flott speil og to nydelige lampetter, som begge ikke er kommet opp ennå :)) men det blir… Ønsker deg en fortsatt fin uke, så håper jeg at sommer, sol og varmen kommer snart ღ Stor klem fra Mette

Lina sa...

Ja, det er gode ting å håpa på! ;-) Eg trur eg må baka brød ein dag. Slafs! Ser for meg ei skiva av dei du har baka, ferske, varme, og med smør og brunost. NAM!!

Lene fra Lillehammer sa...

Hei på deg og takk for tipset for den navnløse stauden min. Jeg hadde også en følelse av at det var en eller annen veronica og jeg googlet på veronica og varigert, men ingenting dukket opp. Så da var det supert at du hadde svaret.
Den safta så forresten helt herlig ut og ikke minst var de jo veldig dekorative de flaskene da.
Klems fra Lillehammer