torsdag 19. mai 2011

Landrøveri

Vi skal snart gå i gang med garasjebyggjing og må i samband med dette sende inn søknad om tiltak utan ansvarsrett. Med litt rettleiing frå mamma og kommunen gjekk dette fint, MEN då eg skulle teikne inn garasja på kartet oppdaga eg at vi ikkje eig grunnen garasja skal stå på (!)
Kva skjedde?! Espen var tilstades under oppmålinga så vi veit kor grensemerka har stått, men kommunen sto på sitt. Vi burde ha kontrollmålt tomta då vi fekk målebrevet, men kven tenkjer på det då? Er målbandet meir til å stole på enn ein GPS? Tydelegvis. Så no må vi levere inn naboerklæring kor naboen bekreftar at vi kan byggje på deira grunn. Vidare må vi på sikt søkje om dispansasjon om frådeling til bustadformål (vi bur i LNF-område) for den skarve flekken kommunen bomma på. Og kva skal dei ha i gebyr når dette er gjort? 15.000 kr! Denne kommuna er så firkanta, vanskeleg og gebyrglade at eg får vondt i magen. Må legge til at tinglysingsgebyr og oppmålingsavgift kjem i tillegg til gebyret frå kommunen. Nokon som vil donere 20.000 kr?

For å forklare kor vi eig grensa ut i frå bilete så er grensa der det oransje flagget står til høgre for taksteinane. Garasja skal stå omlag der bilen står. I praksis eig vi nesten ingenting av parkeringsplassen. At ikkje kommuna kan sjå litt mellom sine eigne fingrar og faktisk la oss få dette området inn på kartet mot eit mindre gebyr. Skal det vere så vanskeleg?!

2 kommentarer:

Kathrine sa...

Hei og takk for kommentar! Det har begynt å likne på sommer her ja, selv om påskeliljene fortsatt står har bjørka blitt grønn og Irisen vokser, det samme gjør peonene ;) Temperaturene er ikke akkurat sommer.....brrr!!

Synes dette med oppmåling av tomter er som Bingo til tider. Ei venninne av meg opplevde nett det samme, men de sjekket heldigvis målebrevet også, men ikke tro det ble noe lettere av den grunn....hun fikk høre at "du skal være glad vi i det hele tatt gadd å komme..." fra rådmannen i kommunen. Lenge leve service liksom!

Nei, kjøp et partytelt til bilen ;) hihi

Anonym sa...

Hadde ikkje ville gitt meg på den der nei, det er ikkje dokke som har gjort feil her og eg hadde nekta å betale noko ekstra!

Skriv klage brev til saksbehandler omgåande.

Klem fra Siv