mandag 11. april 2011

Utandørsplanar for i år

Det er lett for å ha høge ambisjonar for hagen og ein vil helst gjere alt på ein gong. Tid og pengar styrer eigentleg det heile, men noko skal vi få til og her er ein smakebit.
Espen skal gjere ferdig terrassa og vi skal legge plast (dei svarte rullane) inntil veggen og fylle på med jord. Klematis og roser skal plantast på kvar side av terrassa som skal klatre opp søylene. Det skal lagast bed inntil husveggen, eg har tenkt mest på rosebed på denne sida.
Jordpåfylling og bed her og. Denne sida av huset skal få eit bed fylt i oldemorsstauder eller gamledagse stauder om du vil. Grasfrø skal såast utanfor beda.
Jordpåfylling til murkanten. Espen skal gjere ferdig muren som skiljer tun og hage.
Igår reinska eg området utan gras. Eg har laga ein raud ring rundt ei fagerbusk som eg har planta. Eg tenke å lage bed bort til fagerbuska i år og fortsette vidare neste år. Det er 17 meter langt bed så eg har ikkje pengar til alt i år (ikkje tid heller). Har ikkje bestemt meg for planter her.
Garasja skal opp der firkanten er laga. I tillegg skal vi male 2.strøk på huset og vedlikehalde/jordfornye det vi byrja på i fjor. Så vi har nok å henge fingrane i, men jammen er det ikkje kjekt og.

9 kommentarer:

patrik sa...

Hej
Fin blogg du har!
Vill du tävla ut några vinster från www.minbabybok.com ?

Kontakta mig då via email.
info@minbabybok.com

Vänligen
Patrik

josimo sa...

Så spennende prosjekt du har på gang. Ser ut til at det blir kjempefint

Fjordlykke sa...

Dere kommer til å få det så flott!!
Du er et ordentlig hagemenneske. Det skjønner jeg:) Dere her heldige som bor på den rette siden av fjorden når det gjelder solforhold. Vi bygget heller 100 kvadratmeter terasse og går for "pottehage". Ellers består tomten vår av skråning som er beplantet med rhododendron, frukttrær og spirea i ulike farger og former. Frukttrærene trives her!

Men på hytten i Sunnfjord er det masse sol!! Så der skal jeg lage hage nå når vi er ferdig med oppussingen. Jeg startet på et "karamellpeonbed" i fjor. Tror det kommer til å bli vakkert, men det tar jo selvfølgelig tid.. Ser at alle peonene har fått spirer, så det lover bra.

Huff ja Smegen er ikke billig, men fantastisk kvalitet, så jeg tenker det kommer til å vare til vi blir gammel og grå:)
Syntes det var litt kjekt å ha på hytten siden vi har åpen løsning med stue og kjøkken der.

Gleder meg til å se mer av hageprosjektet ditt!
Klem:)

Åpent^hus sa...

Hei Torill.
ser du har litt prosjekter, ja.. Men det blir sikkert kjempefint!

litt misunnelig. ingen spennende hus/hageprosjekter hos oss for tida. men vi håper på husskifte om ikke altfor lenge :) Da blir det i tilfelle NOK å gjøre.

Ellers til kommentaren din om mye tid på nettet :) - jeg har valgt å gjøre bloggen min til det som tidligere var utklippsboka jeg hadde for inspirasjon. Nå deler jeg det jeg selv liker og finner av inspirasjon med leserne, sammen med litt hverdags"tull" og bilder fra "mitt eget liv". Interessen har jeg jo uansett, så litt morsomt å dele. Hva jeg legger ut er rett og slett bare det jeg selv føler for. Så om andre synes det er verdt å se og lese, så er det jo kjekt! :)

Jeg sitter ikke foran pc'en hele tiden, altså - :) men bruker tiden godt når jeg gjør det.

skal bli spennende å se hageprosjektet ditt.
og ja - vinduskarmene ble absolutt finest hvite.

har jeg sagt at jeg boddei Bergen før? vi hadde oss en kjempefin og minnerik sykkeltur til Osterøy en vårdag. Nydelig sted.

dette ble visst fryktelig langt. :)
nå venter tannpussen!

beste hilsner fra
Åpent hus

*sne* sa...

Hei Torill og takk for koselig kommentar! Høres ut som dere har planene klare for vårens og sommerens utendørsprosjekt. Vi er jo i samme båt - så det er alltid gøy å høre hva andre tenker :)

Du lurer på om harmoniske barnerom kan hjelpe søvnen til de små. Jeg er jo ingen ekspert, men jeg innbiller meg at det hjelper. Personlig liker jeg bedre å sove i et rom med rolige og duse farger, fremfor mer sterke og masete farger. Men barnerom skal selvsagt også fungere som lekerom. Men vi har valgt å innrede selve rommet i harmoiske, dusere toner - så får lekene være i sterke og fine farger. Lillegutten vår sover iallefall veldig godt på rommet sitt :) Og snart får vi jo sjekket ut barnerom nummer to også (terminen er neste uke).

Ha en super våruke videre!

stallnilsen sa...

Fin blogg du har, følger dæ videre, koselig om du følger mæ og, Lisbeth ;O))

Lars Sveinung sa...

Hei - Mitt navn er Lars Sveinung Lid, og er journalist i lokalavisa her - Bygdanytt. Kunne godt tenka meg å laga ein artikkel om hagebloggen din til eit hagemagasin me skal ha. Kunne du ringt/txt meg på 95 110 140 så eg veit om det er aktuelt eller ikkje?

(Visste ikkje heilt koss eg skulle kontakta deg, så det blir ein offentleg versjon her - men det kan vel slettast i ettertid...)

Beste helsing Lars Sveinung

Pia sa...

Ja, hagen er jo også noe man må tenke på...Ja, ja, får ta det etterhvert...

Mia sa...

Vilken vår du går i möte, spännande, tänk att få starta opp en trädgård.