onsdag 20. april 2011

Møkster- øy søkjer barnefamiliar

Eg har veldig sansen for dei som busetter seg utanfor allfarveg og som satsar på verdiskapning i fråflytningstrua strok. Møkster er ei øy i Austevoll kommune, Hordaland fylke som satsar stort på å rekruttere barnefamiliar ut til seg ilag med dei 58 innbyggjarane som allereie bur der. Velforeningen Møkster Bu markedsdfører prosjektet "Øy søkjer familie" gjennom bloggen sin kor dei for tida har ein give away som du kan verte med på. Link til konkurransen finn du her.
Velforeninga Møkster Bu har som mål å skape trivsel, skape arbeidsplassar, betre båtrutene og auke folketalet.
Møkster har eigen butikk og skule, det er eit viktig grunnlag for at folk skal kunne bustje seg. Du får lese bloggen deira og gjere di meining om øya. Eg synest dette var eit flott prosjekt.
Jonsokfeiring (St.Hans)
Når sommaren er på sitt vakraste så må det vere heilt fantastisk å bu nært sjøen og ha tilgang til badeplassar og båtar rett utanfor stovedøra. Kanskje eg tek meg ein tur ein gong hit? Ønskjer iallefall innbyggjarane og velforeninga lykke til!

2 kommentarer:

Pia sa...

Jeg har også lest om denne øya - ser jo virkelig idyllisk og flott ut! Dessverre er vi nok for knytta til østlandet, gutta har venner og skole og aktiviteter her, vi har jobbene våre, mm. Men håper noen tar sjansen- tror det ville vært et eventyr!

Møkster Bu- sa...

Oi, takk for flott reklame! Ser at flere har funnet Møkster Bu- bloggen gjennom innlegget ditt. Tusen, tusen takk! Nå er hustegningene klare, spaden settes snart i jorden, det er masse ledige jobber i kommunen så nå blir det spennende!