lørdag 9. april 2011

Ein herleg vårdag

Det har vore ein herleg laurdag idag. Vi har besøk av svigermor som har passa borna medan eg og Espen har jobba i hagen. Det var nokre etterlengta timar eg fekk for meg sjølv kor eg har klipt greiner, sortert ut til ved og kasta greiner/lauv ned i skogen. Espen har mura litt og klipt og kasta greiner. Svigermor har raka plenen i ein ledig augneblink. I det heile tatt så har det skjedd ein del her, men som ikkje er interessant å ta bilete av for andre enn oss sjølve.
Ungane har vore ute og kost seg. Emil har sove to gongar idag, det er krevande å vere arbeidskar, og Malin er vel på randen til å stupe til køys no når klokka er halv seks.
Malin ventar på sola og tar på seg dei nye solbrillene så fort ho har sjansen. Vi har ei lita diva her på Dansebakken. Smykker og solbriller uti hagen, men samstundes rotar ho i jorda og grisar seg til med vatn. I bakgrunnen kan dokke sjå epletrea som vi har flytta opp i lyset.
Eg og svigermor kom fram til at det er dyrt med våren. Mange planter, hagemøblar og anna fornying i hagen vert alltid kjøpt på denne tida. Eg er ikkje noko unntak og har kjøpt to klatreplanter idag. Den eine er den velduftande rosa "New Dawn" i lysrosa.
Den andre planta er klematisen "Maria Cornelia" som er kvit. Desse skal plantast saman og bløme om kvarandre i sommar. Desse bileta er lånt frå ein eller annan stad som dokke sikkert skjønnar. Eg synest investeringar i hagen er verdt kvar ei krone, det gir så mykje glede og energi tilbake. Eg gleder meg til å vise dokke vakre bileter frå hagen i månadane som kjem.

1 kommentar:

Kathrine sa...

Guri land er det såpass til vår hos dere? Her har vi fortsatt mye snø i hagen og våren er nok ikke her før midt i mai frykter jeg :(

ang. gangen, så er den ikke helt ferdig.....vi mangler et par liststubber her og der, men de skal opp straks. oppe i 2. etasje er vi ferdige, ingenting mangler med nntak av ei ny taklampe og bilder etc :)

Jeg er heldig som har en flink mann som alltidd fullfører de than begynner på!