lørdag 25. juli 2009

Ferietur til Kinsarvik

Vi kom tilbake idag frå ein liten tur til Kinsarvik i Hardanger. Vi hadde bestilt 4 døgn på ei hytte ved Kinsarvik camping. Vi håpte i det lengste at vi skulle få strålandes sol og badevær, men istaden vart det overskya og grei temperatur. Kinsarvik er ikkje stort, berre 500 innbyggjarar, men det var tydeleg at staden hadde i lengre tid lykkast med å tiltrekkje seg turistar. Utruleg fascinerande kva dei har fått til utav lite.
Over ser dokke utsikta frå campingplassen. Kinsarvik har både hotell, 3 campingplassar og eit leikeland; Mikkeltunet.
Hytta var kjempefin. Den var bygd for 2 år sidan og likna like mykje på ei lita leilighet. Det var to soverom, bad med badstue, stove/kjøkken og ein bra gang. Når ikkje véret var topp, var det kjekt at hytta var triveleg å vere i. Til og med flatskjerm hadde den.
På campingplassen hadde dei både disse og trampoline. Malin var storfornøgd. "Disse" og "appe" gjekk igjen og igjen. Det skal ikkje så mykje til for at ho er nøgd, og vi fant ut det ikkje var nokon vits å besøkje Mikkelparken når ho ikkje kunne delta på det meste av det som fanst der.
Dette var kanskje det eg eg synest var mest morosamt. Vi tok turen til Eidfjord og videre opp til Vøringsfossen. Der aula det med japanske turistar og andre skuelystne. Det var tillaga for turistar ein kafé med ein stor parkeringsplass som folk kunne få moglegheit til å nyte synet av fossen. Men kva møtte oss? Jau, ein stråle vatn ned frå ei fjellside. Kan du sjå den? Det er berre til å le av når ein oppdagar turistattraksjonar ikkje er slik som det står i turistguiden. Vi opplevde dette fleire gongar. Fant vel ut at Hardanger har vore veldig heldige med det dei har fått til, men at kven som helst kunne ha fått til det same om dei berre hadde kome på det først.
Litt inneaktivitetar må til når ikkje sola vil kome fram. Eg hadde store planar om maling, liming, glitter osv, men det vart berre rot og søl. Ho er nok litt for lita enno, og eg må ha tolmod når det gjeld alt eg vil finne på saman med ho. Det vart likevel eit par bilete. Eg stressar slik med å ha nok ting å gjere på, og så viser det seg at Malin er nøgd med å ha fire voksne rundt seg som gir henne merksemd og tullar litt med henne.
Igår var vi i Lofthus på Morellefestivalen. For ein vakker stad! Sjarmerande hus som ligg langs fjorden, og alle innbyggjarane har eit forhold til morellebær. Det var morelletre overalt!
Malin elskar morellebær. "Bæ, bæ". Engangsklutar var aldri langt vekke. Saftige, store morellebær, å så godt det var! Ekte smak av Hardanger.
Vi har hatt ein fin tur og det var kjekt å sjå nye stadar. Det var likevel kjekt å kome heim. Borte bra, men heime best :-)

3 kommentarer:

Anka sa...

Hei, hei. Virket som en koselig tur. Når man er i godt lag er det ikke så farlig meg været, selv om litt sol ikke er å forakte. Klem

AnneKa sa...

Morsomt å lese om turen deres og se bildene. Takk for at du deler med oss!!

Anonym sa...

Heia, koselig hytte..missunelig på bæra..nam nam:)

Helsing fra Siv