onsdag 29. juli 2009

Dugnad frå morgon til kveld

Igår hadde vi ein skikkeleg dugnad på tomta. Grunnmuren skal opp og fire mann var i arbeid frå ni om morgonen til ni om kvelden. Vèret var variert på morgonen, men utover dagen skein sola opp og dei fekk ein fin utedag. På kvelden igjen regna det, og då var det vel på tide å gi seg og.
Dei to øverste bileta viser korleis det var når dei starta. Det vart innkjøpt plank for å lage forstøtning, og pukken var på plass slik at det var berre til å starte. Bilete av gapahuken som bror min laga måtte eg og vise. Vèret er ikkje så bra, så det er greit å ha ein tørr stad å vere når ein treng pause eller sette frå seg ting.
Pukken vart fordelt under og rundt ringmuren. Espen står klar med grafsa medan André og Ivar lesser med trillebåre. Malin og mamma er på inspeksjon på tomta. Malin er stuptrøtt, men mamma held humøret. Mannen i raud dress er onkelen min. Han har dette som dagleg virke, og har vore ein utruleg god støttespelar desse dagane. Flittig og flink er han og. Verdens beste onkel!
To flinke arbeidskarar. Bror min André og Espen.
Utover dagen vart det store, synlege resultat. Dei vart nesten ferdige, og hadde berre nokre timar idag på tomta. Onkel Arnvid er ein flink arbeidsledar, og etter ei spørjerunde har alle lært mykje denne dagen. På ettermiddagen kom onkelen til Espen, Jostein, og hjelpte til litt og. Stor takk til onkel Arnvid, André og Ivar.

Eit lite bilete tatt i den fine ettermiddagssola. Eg gleder meg til trea vert felt, då kjem utsikta frå stoveglaset skikkeleg fram.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hallo vennen!
So spennande å sjå kor det går framover med tomt og hus!
Heldige dokke er som har eit slikt flott arbeidslag :o)
Lukke til vidare. Klem Lene.