tirsdag 29. juli 2014

Årets ferietur, del 1

Etter 10 dagar på camping er vi heime og kosar oss med det skiftande vèret. Det er alltid kjekt å blogge om turar vi har vore på då bloggen hjelp meg å huske datoar og opplevingar. Eg har planar om fotobøker, men sidan eg spår at det kan ta lang tid så kan eg like godt blogge om det. Det fine er at fleire får sjå kva vi har gjort. Ein del har eg vist på Instagram allereie.
Det tek tid å få alt ein skal ha med på telttur i bilen. Ein må prioritere hardt kva som er viktig då vi berre har ei skiboks og eit bagasjerom til ein familie på fem. Vi køyrde i regnvèr store delar av turen, men Morgedal canping i Telemark lyste av sommarsol. Ein idyllisk plass med lite turistar og god tumleplass for alle. Vi budde i hytte første natta for å sleppe og pakke ut alt.
Det var fri bruk av båt på campingplassen. Vi fekk plass til alle i jolla og ungane fekk opplevelsen av å vere i båt. Det er ikkje ofte det skjer. Det var varmt både i lufta og i vatnet og starten på ferien var bra.
Ungane koste seg med gråtassen på campingen og Anna prøvde dissestativet. Dei store leikemoglegheitene var der ikkje elles.
Hytta  var nostalgisk og sjarmerande og senga var utruleg god å ligge i synest eg. Det var ikkje vatn i hytta, men sanitæranlegget låg like ved. Alt av kjøkkenutstyr var det så det var nesten ingenting å klage på. Det dumme var at varmevatn fekk du ikkje bruke utan å betale for det, ikkje når du hadde  vore på do ein gong. Antibac kom godt med, men ein vert lei av det og.
Morgedal camping i kveldssol. Ungane bada litt i vatnet og for ei natt var dette ein fin plass. Terningkast fire.
Etter Telemark kom Aust-Agder. Eg må seie Telemark og Agderfylka er utruleg keisame å køyre gjennom før ein kjem til kysten. Skog, vatn, skog og nesten ikkje tettstadar. Vi bestemte oss for å køyre til Grimstad. Først prøvde vi å få plass på ein tettpakka campingplass som heiter Moysand. Eg trur skjebnen ville oss godt då det ikkje var plass til oss der. Istaden fekk vi plass på Morvigsanden camping. Du verden så koseleg! Over ser dokke stranda som var på campingen. Kaldt i vatnet og mykje brennmanetar, men elles heilt topp. Ungane ville ikkje bade i det kalde vatnet derfor vart det berre to netter.
Campingplassen hadde ein populær karusell som samla ungar som ein magnet. Det var aldri keisamt på leikeplassen og ungane fekk leike med mange iløpet av tida vi var der. Ein anna populær sak var slush. Det vart fleire slush iløpet av turen på Malin og Emil. Kaldt og godt i det veldig varme vèret.
Anna er tøff og svingar seg like mykje som dei store. Det er lite som hindrar ho dersom ho verkeleg vil. Det fine med denne campingen var at det var litt vind der. Anna er ikkje glad i varmen har vi lært.
Boccia fekk vi låne med resepsjonen. Det er fint å vere vekkreist. Ein har mykje tid til ungane då og godt samvit.
Ein flott campingplass. Det var rimeleg å dusje, reint på toaletta, kjøleskap til dei som trengte det og fin strand. Det var enkel standard, men full i sjarm og god plass. Ungane koste seg, personalet var hyggeleg, men når stranda ikkje kunne tas i bruk på grunn av manetar og temperatur (personleg smak kanskje) så trakk det ned. Terningkast 4,5.
Bak om fjorden fins det alltids ein skog...

Dette var første delen av turen, meir kjem ein annan dag. Sommarferie i Noreg er heilt topp så lenge vèret er bra. Eg forstår kva folk seier til og med. Utanom han i Morgedal då...

Ingen kommentarer: