onsdag 22. mai 2013

Frå vinter til sommar

Tida strekk berre ikkje til. Desse bileta tok eg for to dagar sidan, men idag kjem innlegget. Som dei fleste veit kom sommaren veldig brått på. Frå kalde grader og null grønfarge på trea 16.mai, var det to dagar seinare full sommar ute og bjørka smilte som aldri før. På verandaen kunne vi skimte over 30 grader på gradestokken, og det i skuggen! Vår terrasse har veldig lite vind så det var hett! 
Stauder kjem no tilbake kvart år, også smågullkorg. Den står i blomst ein månad seinare enn ifjor. Eg har framleis ikkje laga bed til den så den står her på vent enno.
Då eg skulle ut å ta nokre bileter fekk eg sjølvsagt ikkje gå aleine. Ungane dilta fort etter meg og stilte seg opp. Fokuset på plantane forsvann plutseleg, men det som blømer no er småhjarte til venstre, auriklar deretter og fire lilla Phlox subulata. To av dei heiter 'purple beauty', dei to andre sto ikkje navnet på. Bak i bilete har astersen fått fart i veksten og inn i hjørne kan dokke sjå den nye peppermyntebuska eg har kjøpt. Kvit klatrerose inntil verandaen, den har vorte lang allereie.
Auriklar. Noko meir veit eg ikkje.
Alle rosene har overlevd den harde vinteren, kan ikkje klage då! Løytnantshjarte har vorte stor i rekordfart, men likevel synest eg det mangla noko i bedet. Så eg kjøpte to Phlox subulata 'Atropurpurea' og to nellikplanter. Huskar ikkje navnet. Bak i bilete, det ser ein ikkje så lett, så har eg planta to Rosenkrage 'Robinsons rose'.
Kunstverk! Malin elskar desse, det gjer eg og.
Litt frå det nye bedet. Alt dokke ser her skal fyllast med planter. Bakerst står ei blodrips. Eg synest den er så fin sjølv om eg er usikker på kor lurt det var å ha den i dette bedet. Den vert ganske stor. Alle staudene i front kjøpte vi i pinsa. Eg kjem til å kjøpe litt stauder heile tida gjennom sommaren slik at eg får ulik blomstring på det som er i bedet. Eg har ingen plan på korleis dette skal verte til slutt, no må eg berre samle stauder og få dei til å verte kraftige og store. Felles for desse er kanskje at dei er i kvite og rosa tonar. Navn og detaljar på plantene skal eg ta i eit innlegg snart. Eg har nemleg planta meir etter at eg tok bilete.

Som dokke ser så skjer det ting her, det er deilig. Eg saknar likevel alle løkplantene som ikkje har vist seg i år. Kanskje dei har frose ihjel, eg veit ikkje. Tida får vise.

1 kommentar:

MissMette sa...

Ja sommeren kom veldig fort med
varme ogplutselig var det grønt ღ
Herlig, men litt brå overgang :)
Ting går ikke så fort i svingene
her hos meg heller, skulle ha
plantet litt i krukker til å ha
på verandaen. Kanskje i morgen ;)
Nyt dagene, kos deg - klem fra Mette