onsdag 29. mai 2013

Loppefunn

I byrjinga av mars var vi på tur til Haugesund hjå svigermor. Eg hadde på førehand funne ut at det skulle vere loppemarknad den helga og fekk meg meg heile familien for å leite etter noko kjekt å ta med heim. Vi kom fem minutt før opning og det var masse folk. Svigermor som ikkje har vore på loppemarknad før fekk heilt sjokk og sa så alle høyrde det at dette var galskap. Ja det er godt at nokon seier det, for folk står som sild i tønne og ventar på at dørene skal opne på slike dagar.
Då dørene opna var det ungar som vart skubba til sides av voksne menn. Vi hadde ikkje komt inn før folk byrja å gå ut igjen. Den første som gjekk ut kom med ein liten radio under handa, ein radio som dei fleste har i garasja. Sto han i kø så lenge for dette?!

Misforstå meg ikkje, eg likar loppemarknad og ein må vere tidleg ute for å finne godbitane. Eg har budd i byen og tråla mange marknad på laurdagsmorgonen, men etter at eg flytta til bygda har det ikkje vore så stort å gå på. Denne dagen var det ingen begrensning på kor mange som fekk gå inn og det  var ikkje råd å sjå seg om. Vi kom ut derifrå med ein grønn skrivepultlampe som Espen ville ha, ei lita trillebåre i tre til Malin (og ei rosa konfekteske..)og eit gamalt spann. Lampen vart knust då vi kom heim og trillebåra tålte ikkje den lange reisevegen..

Eg har vel eigentleg ikkje komt til poenget. Espen var ute i garasja på loppemarknaden medan vi andre var inne. Der fann han denne rokken. Det var mange som ville ha den, men dei var så opptatt av å prute at Espen rakk å ta den før dei andre tok til fornuft. Etter at han hadde kjøpt den ville folk kjøpe den av han, men heldigvis, den var til meg! Svigermor lo og skjønte ikkje kva vi skulle med den. "Det var no slik dei brukte i gamledager!". Nettopp... Men eg har ikkje sauer og eg kan ikkje spinne, så det tek vel litt tid før den vert tatt i bruk. Men fin var den da. Det var sjølvsagt ikkje planlagt så vi fekk ikkje plass til rokken i bilen heim. Eg kunne sjølvsagt velge å la eit barn vere igjen i Haugesund, hadde sikkert vore deilig det for ei kort periode. Men svigermor kom på besøk i helga og tok han med seg då. Det var nok den beste løysinga...

1 kommentar:

Marthe sa...

Hehe, her kjente jeg meg igjen i mye! Både det med at svigermor så definitivt ikke skjønner seg på alt jeg drar i hus og forundringen over hva folk faktisk står i kø for på loppis.

Godt du lot rokken stå igjen og tok med barnet;-)

Og ja, jeg og Tine K (hehe, jeg kalte henne faktisk det, skikkelig flaut) snakket om masse annet enn interiør. Heldigvis. Hun var veldig lett å snakke med, nedpå jorda og avslappa. Lett å like.

Ha en strålende dag!

Klemmer og smil