søndag 8. juli 2012

Roser, stauder, sol og regn

Som eg har sagt før så har vi hatt ein flott sommar til no. Det har vore varmt og fint store delar av tida, iallefall her på Dansebakken. Heldigvis har det vore regnbyger då det får fart på plantene. Dei siste to dagane har det regna og vore veldig varmt og lummert. Resultatet må eg vise dokke her.
Climbing Snow Princess. Kjøpt på Plantasjen i mai og skal vere ei klatrerose.
Rosa har ikkje klatra så mykje, men den veks og har fått mange knoppar. Tre roser har sprunge ut til stor glede for meg. Dei andre husstandmedlemmane synest også dei er vakre, men det er vel eg som er mest begeistra.
Klatrerosa Coral Dawn. Så utruleg fin farge og dette er berre byrjinga. Mange knoppar som ventar på å springe ut. Eg kjenner meg så heldig som har så fine roser!
Klatrerosa New Dawn som eg kjøpte ifjor har vorte så stor. Den er så sart i fargen, men er ei sikkeleg tøff rose.
Det vert ikkje lett å male rekkverk her... Frå venstre: Klatrerose New Dawn, klematis Maria Cornelia og klatrerose Coral Dawn. Coral Dawn kjøpte eg for to månadar sidan, sjå kor den har vekse!
 Klematis Maria Cornelia. Fire store kronblad, veks kjempefort og ber mange, mange knoppar.
Eg sa i forrige innlegg at lykkekløveren hadde fått kvite blomar, men det er lyslilla! Enda betre!
Dette er peonvalmue, kvite, og er sommarblomar. Dei har vakse mykje dei siste dagane, eg gler meg til det vert blomar!
Myskmalva, trur eg då, som også har fått nytte av det varmvåte vèret dei siste dagane.
Ein knopp av veldig mange. Vierhortensia er stor, vill og vakker. Den duftar og får hjarte til å banke litt ekstra. Dette er verkeleg noko å sjå fram til!
Og jammen kjem det ikkje blomar på den sneglekåte riddersporen. Det hadde eg ikkje trudd. Litt rar form på blomane synest eg, men ok, alt er godt nok. Sneglane har halde seg unna etter at eg planta dei i krukker. Kan anbefalast!

Det var litt frå hagen idag. Tippar det skjer mykje framover og gjett om eg skal blogge om det! Det er så kjekt å sjå tilbake på kor tid dei enkelte plantene viste seg frå si beste side, lett for å gløyme slikt år for år. 

2 kommentarer:

MissMette sa...

Hei Torill :)
Tusen takk for alltid så koselig ord ღ - og beklager at det er en liten stund siden jeg la igjen noen ord… sliter fortsatt med livsstilsendring, men det går fremover – sakte men sikkert :)) Er inne å titter her hos deg, og det er så mange flotte bilder… Får masse inspirasjon her hos deg, håper bare at jeg en dag kan sette energi og inspirasjon ut i live og få mange flotte blomster og planter… og kjekt at du skriver hva de heter. Rosene dine er aldeles nydelige ღ Og kjekt å høre at du har hatt sommer og fine dager… Skjønt bilde av Malin – må være fantastisk å være barn og ha det så fint ღ Syns dere er kjempeflinke som holder på med hus, hage og garasje. Ønsker deg en fortsatt fin sommer, og uke som kommer – stor klem fra Mette

Aina Strand sa...

Så flott den hvite klatrerosen er! Bare synd lus trives bedre enn roser her hos meg ;-)