tirsdag 1. mai 2012

Litt frå hagen 1.mai

Etter ei veke heime i Volda er vi no tilbake. I Volda har vi opplevd sol, regn og snø medan det her vårast på ein heilt annan måte. Eg koste meg heime i Volda, men det var godt å kome tilbake til Valestrand og. Alle plantene og blomane har eg tenkt masse på. Slik er det, dei har vorte som små born for meg.
Vi skriv 1.mai. Det er min bursdag idag, men noko feiring har det ikkje vore. Borna har visst ikkje skjønt at mor treng spesialbehandling denne dagen. Det er like mykje krangling og masing som alltid, eg er like sliten og pliktene er dei same som andre dagar. Det skal likevel seiast at dagen har vore kjempeflott. Det har vore eit nydeleg vèr og eg har hatt t-skjorte på meg for første gong i år. Malin er vel den første av oss som kler av seg. Fattar ikkje kor ho har arva den varmen i kroppen frå. Det er sjeldan ho frys.
Vi har styrt i hagen idag og ungane hjalp til så godt dei kunne. Jord og vatn er kjekke ting. Dei har rake, spade og trillebår. Malin hjalp pappa med å fordele noko jord som har lagt som ein haug mellom plen og byggeplass, det vart straks mykje finare etterpå.
Som dokke ser i bakgrunnen så er det ikkje mykje som liknar hage akkurat her. Ikkje før taket er lagt på garasja kan vi byrje å tenke på plen i dette området. Det skal kome leikestativ og sandkasse samt plen. Malin og Emil skal og få seg ein liten hage/blomebed ein stad i dette området. Mellom plen og garasje skal det verte ein grusgang stor nok til å kunne plassere ein bil. Det vert nok meir om det når den tid kjem.
 I dette rosa bedet mitt som eg snakkar så mykje om har vi ommøblert (igjen). Før sto klematisen Maria Cornelia og klatrerosa New Dawn klynga saman til venstre i bilete. No har vi fordelt plantene bortover ilag med ei ny klatrerose Coral Dawn. Vi har kjøpt espalier i bambus som dei skal klatre opp etter. Vi har og planta ei klaserose i front som heiter Bella Rosa.
Slik ser det ut no. Mykje har skjedd sidan vi reiste til Volda. Påskeliljene duftar så godt og kanten på bedet har fått seg nokre steinar.
Bak til venstre står Kamelia og bak påskeliljene har peonane byrja å vekse. Så er det perleblomst og påskeliljer i front. Snart kjem tulipanane og. Eg skulle vel strengt tatt hatt nokre stauder framfor laukblomane då det ikkje vert så fint i bedet når blada visnar, men det problemet får eg ta etterkvart.
Til venstre for tulipanane har eg i dag planta eit par liljelaukar. Star Gazer heiter dei og er orientalske liljer som duftar som himmelen. Framfor tulipanane veks løyntnatshjarte og bak påskeliljene skimtar dokke peonar igjen.
Det er vel kanskje ikkje så vakkert med svart bobleplast, men det er nødvendig når eg plantar så tett inntil husveggen.
Eg viser til forrige innlegg og årsaka til kvifor vi skal gifte eit større område i hagen. Idag har Espen flytta tre ripsbusker, ei solbær og ei stikkelsbærbusk. No får dei stå i front på sørsida, betre kan det vel ikkje verte. Det er ikkje mykje å sjå på dette bilete, men dei står i rekke langs kanten. Vi skal sjølvsagt rydde vekk alle kvistar og greiner, men vi prioriterar ikkje tid til det akkurat no.
Til venstre står rekka med busker altså og i botnen av bakken er den store utfordringa eg snakka om i forrige innlegg. Det er eit stort område som skal rehabiliterast. Dette er nemleg ikkje heile området. 
No kjenner eg dagen er over for min del og eg skal straks finne senga. Viser dokke berre eit bilete frå andre sida av huset. Her har vi plassert roseboge med klematis og rose planta ned i jorda allereie. Vi skal lage bed med blått på eine sida og lilla på den andre. Sjølvsagt er ikkje siste ord sagt om dette.

1 kommentar:

Lina sa...

Deilige bilete! :D Så fint det vert med portalen! Det er så vakkert, vakkert med klatreplantar oppetter ein slik! :)

I dag hadde eg det flotte plen-innlegget ditt i bakhovudet når eg klippa plenen :) Prøvde å ikkje klippa for lavt med bioklippen ;) det er uansett nokre lysår til me får ein vakker plen. Hol etter forvilla kyr, mose i lag på lag, løvetann i millionar osv. Høhø. Me får stå på!

klem