mandag 15. august 2011

1000 opne hagar- hage nr 2

Etter at vi hadde besøkt hage nr 1 køyrde vi til denne hagen som hadde ein litt anna stil. Hagen er 100 år gammal og har tidlegare vore ein grønnsaks- og frukthage. Idag ber den preg av gamledagse stauder, bærbusker og busker med sterke tradisjonar på Vestlandet.
Hagen er i regi av to søstre som er vakse opp her. Mannen i bilete er ektemannen til ei av søstrene. Det var ein del besøkande denne dagen, og det er ikkje så rart når vèret var fint. Hageeigarane serverte saft, kaffi og kjeks til glede for alle som kom.
Hagen hadde mykje arendsspir (astilbe), bladlilje (hosta) og akeleie. Stemorsblomster og roser hadde dei ein del av og. Veldig vakkert og er det eg vil kalle ein bestemorhage.
Kven gledar seg vel ikkje til å kome heim når ein møter dette synet i trappa?
Mykje vakkert å kvile augene på.
Ein del steinarbeid i hagen. Alltid like imponerande. Likar godt sitjeplassar i stein.
Ei koseleg smie prega hagen. Dei hadde laga eit lite museum inni huset for den som ville sjå.
Damene var glad i fuchsia og hadde heile veggen full. Fuchsia likar ikkje vind og er derfor plassert i svalgangen mellom hovedhuset og uthuset. Utruleg vakre blomar og er reine kunstverket. Eg er ikkje noko fuchsiadame sjølv, men likar godt blomane fordi om.

Takkar for gjestfridomen og gleda eg har hatt av å få kome på besøk til hagane denne dagen. Eg håpar fleire opnar hagen sin neste år. Ein treng ikkje fem mål hage, luka bed og perfekte linjer for ta imot folk, det viktigaste er å vise hageglede.

6 kommentarer:

MissMette sa...

Hei Torill :)
Tusen takk for alltid så koselig kommentarer, dem setter jeg virkelig stor pris på ღ NYDELIGE hager du viser her, og hage nummer 2 var bare helt fantastisk vakker ღ . . . Skal ta meg en litt lengre runde nedover her hos deg nå :) Det har ikke vært den helt store sommeren i år her hos meg heller, venter og er evig optimistisk at vi skal få noen knall-uker med herlig og varmt høst vær :) ja, ja vi får se…. Ønsker deg en fortsatt fin uke, klem fra Mette

MissMette sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
MissMette sa...

PS! hvis du er på Facebook, så har jeg laget en side der for bloggen min Miss Mette. Velkommen skal du være :)
Klem igjen ;)

MissMette sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
MissMette sa...

I dag ble det mye tull fra meg :)
Beklager det, skal se om at jeg
ikke får det til igjen ;)

Her er linken som du kan trykke på :)
Miss Mette.

Roser og Patina sa...

For en nydelig hage!! Klem Ellen.