mandag 4. juli 2011

Medan vi ventar på ferie

Det er framleis elleve dagar til ferie og dagane er fulle av alt som er nødvendig. Sommaren er her sjølv om vi ventar på sola og badetemperaturar, men kva gjer vel det når ein jobbar. Vi har nokre timar innimellom med flott vér og då slepp vi alt vi har i hendene og er ute.
Deilige moreller, søte jordbær og alt som er godt. Eg trur det er noko av det beste med sommaren. Butikkane bugnar av bær, grønnsaker og frukter frå Noreg. Det er lett å opne lommeboka og ete med godt samvit. Den prikkete skåla er forresten frå Søstrene Grene. Kr 23,50 var alt som skulle til. Butikken er lokalisert på Xhibition i Bergen for dei som lurte.
Vi er i gang med slåtten og Malin er ein av dei som hjelper til. Den vesle, turkise jenta med det lyse håret og den alt for store riva er arbeidshesten vår. Ho likar å vere med der det skjer. Det har vorte ein jobb for mannfolka dette sidan eg passar Emil, så det er godt at Malin kan representere oss litt.
Laurdag hadde vi koseleg besøk av Kjersti, Hjalti og Brynjar. Dei kom på den geniale ideen om å grille. Og når besøket er like glad i å lage mat som meg, så endar det opp med mykje godt på bordet. Vi koste oss i varmen med marinerte kyllingar, bratwurst, kotelettar, deilige salatar, dippar og kald Chablis i glaset. Heilt herleg altså.

Eg har vore utan internett ei lita veke etter at tordenvéret tok modemet vårt. No er eg tilbake og eg har innsett at eg er veldig avhengig av denne globale tilgangen til alt det rare som skjer rundt i Noreg. Så eit tips til alle er at dokke må huske å ta ut stikkontakta på modemet når det tordnar og lynar. Malin har sin versjon av kva som skjer når det tordnar.:

Malin syng Bæ, bæ lille lam og då ho har sunge "to par strømper" stoppar ho opp og seier; "Me må synga den når me har ei kald sky og ei varm sky. Når det seier Pang! så går strømmen og då må vi synga "to par strøm(per)" slik at strømmen kjem tilbake".

2 kommentarer:

MissMette sa...

Hei Torill :)
11 dager kommer til å gå fort :) – vi også går ut i ferie da! Skal bli så deilig å bare gjøre noe annet… Ikke så kjekt med lyn og torden når det går ut over hus og heim. Her hos meg slår vi av data og tv, men har ikke tenkt på modemet – så takk for tips! – det har jeg ikke tenkt over…. Vet ikke om det er noen trøst, men det har ikke vært så spesielt flott sommervær her i nord heller, for uten noen dager med sol og varme inni mellom, og som vet å utnyttes, hihi… Håper sommeren er på vei med masse varme, sol og bare deilige, deilige dager…. Mange flotte bilder nedover her, måtte ta meg en liten runde og se ღ har ikke vært helt i form i det siste og vanskelig å sitte så mye på datan – trenger vel en liten bloggferie kanskje! ;) Ønsker deg i alle fall en riktig fin sommerferie, kos dere masse – så titter jeg innom igjen… Stor klem fra Mette

Kathrine sa...

Så deilig med slike dager!! Flott med arbeidsjern i form av småjenter - noen må jo redde mødrenes ære også ;)

Så deilig ut med grilling - her bare regner det og er kaldt så det blir ikek noe grilling her med det første for å si det slik!

Håper dere får en flott sommer - her er det fjellferie i slutten av august børjan på september som står på plakaten!