lørdag 12. februar 2011

På jakt etter limefarga blomar

Eg prøvar å kartlegge kva blomar og planter som kan vere aktuelle i eit bed som eg skal lage mellom huset og garasja. Eg tenkte at bedet skulle gå i limefargar og muligens litt kvitt, blått eller rosa. Garasja har vi ikkje bygd enno, men eg vil ha planane klare likevel. Det vert delvis skugge i dette bedet og muligens ikkje så vått sidan delar av bedet er under tak. Eg har googla og styra. så eg har ikkje peiling på kor bileta er tatt ifrå.
Humle Humulus lupulus. Humleplanta er ei fleirårig slyngplante med breie blad som kan skyte opp til seks meter med ei fart på 10-20 cm i døgnet. Fin til klatreplante i enden av beddet som eg har planlagt, tenkte eg.
Humleblom Geum album. Vintergrøn, blømer i mai og juni og treng lett og god drenert hagejord. Planta føretrekk halvskygge, noko som passar bra der eg skal ha beddet. Bør delast kvart tredje år og vert omlag 40 cm høge.
Fluetrompet Sarracenia flava
Julerose Helleborus argutifolius. Denne arten har eviggrøne blad. Blømer vinterstid/tidleg vår. Planta tåler ikkje deling, ved dei rette forholda vil dei så seg sjølv. Trivs i full sol og delvis skugge.
Alunrot Heuchera Lime Rickey. Trivast både i sol og skugge. Passar som bunndekkar. Vert 40-60 cm høge og får blomar i juli og august.
Prydtobakk Nicotiana Lime Green Sommarblome. Kanskje ikkje den beste planta til dette området, men den er då fin.
Aconitum Anthoroideum. Vert ca 70 cm høy med dekorative oppdelt bladverk og limegrøne, smale blomster som sitt i ei greina aks. Blømingtid frå juli-september.Zinnia Envy Double. Trur dette er ei sommarplante og. Kanskje meir aktuell i sola.

Har du andre forslag til planter og blomar som er limefarga, kom gjerne med innspel. Kva synest du står finast til lime? Viktig å vite at vi får kvit garasje. Eg gleder meg til å ta fatt, synd det kjennes så lenge til akkurat no.

4 kommentarer:

Frøken Fosse sa...

Blå og lilla er jo kjempefint til lime- sjekk ut Planteguiden til NRK- den er veldig god, kan sortere på farge og det hele :-)

Onsdag har Andreas 9-årsdag, så da blir det selskap her hjemme, ellers hadde jeg kommet. Neste gang- da kommer jeg gjerne.

Creative By Helena sa...

Så deilig at du allerede har begynt å tenke på blomster!! Her skyntet jeg meg ut i slutten av januar og plantet noen 100 løker... i allemulige farger, haha
Men det er jo veldig fint som du tenker å ha en "stil" på blomstene og! Viktig det!!

Tror ikke du skal tro på alt du ser hos meg, hehe. Jeg har det ikke så "etabelert" som det ser ut til:-) hihi Jeg har f.eks ikke tatt bilde av vaskerommet enda, eller loftstuen, eller Darius` kontor... grunner til det skjønner du;-) hehe. Men det er bra å bruke tid på å "bo inn" huset. Her har allerede hyller og bilder kommet opp og ned et par ganger, for jeg blir aldri helt fornøyd. . . så det skal ta litt tid før ting er "oppe å går":-)

Lykke til videre med innredning!!
Du er nå kommet langt som har gardiner allerede!! Jeg har ikke en eneste.. men nå skal jeg ikke ha så veldig mange heller da..

God valentinesdag til deg! Klem

Åpent^hus sa...

for noen nydelige bilder
misunnelig på deg som kan planlegge blomsterbed! vi venter fortsatt på å få hus med ordentlig hage.
bildene er fra Linge på vei til Eidsdal. know the place?

Unknown sa...

Hei!! Fine blomster du har sett på/vurdert!! Hvis du har et lite bed som skal ha flere blomster, tror jeg kanskje humle tar knekken på dem... Den er ganske dominerende hvis du ikke kniper og styrer alle skuddene. Pappa sin vokser nesten til toppen av 7-8m høye osper... den slynger seg og rundt bryggerhuset... Lykke til med valg!! Lise Helene