mandag 7. februar 2011

Så sommarblomane sjølv?

Det er framleis berre vinter, men sommarlengselen vert berre større for kvar dag som går. No er eg i gang med å tenkje ut kva sommarblomar eg skal ha, og med tanke på at eg skal ha ganske mykje, må det vel vere lønsamt å så/dyrke dei sjølv. Nokon som har erfaring?
Det vert ein del verandakasser og eg synest dette biletet var så sjarmerande. Det vert ingen stemorsblomar hjå meg sjølv om dei er enkle.
Margeritta. Utrulig vakre saman med blått og dei er veldig hardføre berre ein er flink å knipe.
Femtunge, Scaevola aemula
Pottenellik, Dianthus
Georgine, Dahlia
Klokkeblomster, Campanula mix

Calibrachoa

Margeritt , Argyranthemum 'Daisy Crazy'


Om det ikkje vert alle desse blomane, så er det iallefall eit utval av blomar som eg synest er vakre. Fargane rosa, kvit og blå går igjen og som eg synest står så vakkert til kvit husvegg. Eg må sjå kva frø som finnast i butikken og kva som tåler sol/vind/regn/skugge. Mykje ein må tenke på altså.

Har du tenkt å så eller har du sådd før? Vil gjerne høyre kva erfaring du har og gjerne kva blomar du likar. Såtips kan du også lese om her. Vi gledar oss til vår!


Bileter er henta frå blant anna: Opplysningskontoret for blomster og planter og Bo Grønt

1 kommentar:

Frøken Fosse sa...

Jeg har bestilt en hel røys med frø fra Sverige, mye flerårige, men også en del sommerblomster. Ganske billig også- sjekk ut Impecta.se
Har også kjøpt inn en sånn papir-pottelager- hvis du vet hva jeg mener, og selvsagt sånne små drivhus til å ha inne. Gleder meg som et barn til å komme i gang! :-)

Hørte fuglekvitter ute i dag, deilig lyd!

AC