mandag 29. desember 2008

Sjuke born og trange bukser

Så har det vore jul i år også. Ikkje alt vart etter planen og jula utarta seg nokså typisk for oss småbornsforeldre.
Malin fekk opne eine presangen sin før vi reiste grunna den var for stor til å ta med. Denne bilen fekk ho med oldemor og den var ein suksess med ein gong. Den spelar musikk, lagar billydar og er sjølvaste Lynet McQueen.
På veg til Volda var Malin i godt humør og tulla og tøysa slik som ho ofte gjer. Her har ho fått tak i eit av sjala mine. Kle seg ut er alltid gøy.
På vesle julaftan pynta vi juletre og laga god julestemning. Vi hadde lutafisk til middag og alt såg ut til å vere bra. Malin derimot byrja å verte varm og blank i augene.
Dette er eit av dei få bileta eg har av Malin i finkjolen. Bilete er tatt på julaftan og Malin har 39,4 i feber. Då kjolen er delvis av ull, måtte den sjølvsagt av ganske fort. Smokken har vore ein trufast følgjeven i ei veke no.
Vi var 6 voksne til bords på julaftan samt Malin. Det var kjempegodt må du vite og Malin tok seg litt mat ho også. På julaftan hadde vi pinnekjøt (ribbe seier vi) med mårpølser, poteter, kålrabistappe, surkål, raudkål og kålstuing. Mykje tilbehør synest du...? Dette bilete er litt typisk slik vi har hatt det. Eg matar Malin mens dei andre byrjar å forsyne seg, og når dei andre nesten er ferdig å ete første tallerken, tar eg mat til meg sjølv. Malin er ikkje så lett å hanskast med når ho er sjuk, og berre mamma er bra nok, så eg skyldar ikkje på nokon for at eg fekk ekstra å gjere i jula.
Eg håpte på litt begeistring frå Malin når det gjaldt pakkar, men nei. Ingen respons. Ho såg heller på mandarinane på bordet og brydde seg så vidt om papiret gåvene var pakka inn i. Neste år kanskje, då...
Malin er glad i mat, og særleg frukt. Det var få som fekk kome nær ho i jula når ho følte seg dårleg, men mormor fekk nokre augneblink saman med henne når ho brukte mandarinar som lokkemat. Vi var også på kafé saman med besta og då ville ho sitje på fanget hennar når ho hadde mat tilgjengeleg.
Malin har vore plaga med feber i fleire dagar, utslett på kroppen, hoste og tett nase. Det har vore vanskeleg å få sove skikkeleg, så ho har ikkje holdt seg våken lenge om gongen. Dette bilete er frå turen heim. Ho sov nesten heile vegen. Bilsetet er forresten nytt, det kjøpte vi når vi var i Volda. Endeleg får ho sjå fram og ut på alt det fine som vi kan sjå langs med vegen.
Vel heime har ho byrja å sjå på alt ho har fått. Det var stas å få på seg tøfler og pusslespelet har ho byrja å få til med litt hjelp. Ho er framleis veldig forkjøla og søv mykje. Mor er trøytt og far likeså. Eg har byrja i jobb igjen og det er nesten eit lite pusterom. Det er slitsamt med små born som er sjuke, men det er ei fattig trøyst at eg ikkje er aleine. På jobben idag var det mange som hadde same historia.
Og når det gjeld trange bukser, så viser eg verken bileter eller seier så mykje meir. Det er vel mange som har denne historia også akkurat no...

2 kommentarer:

Anka sa...

Hei. Trist med syke barn på julekvelden... Dakkars liten. Håper dere hadde en koselig jul/nytt åe lell. Riktig godt nytt år.

Laila sa...

for kommentar på bloggen min. Et vanntroll er når det ser ut som om det kommer et "troll" opp av vannet. I virkeligheten er det at vannet blir "frosset" idet det spruter opp igjen etter å ha truffet vannflaten. Ikke lett å forklare egentlig. En dag skal jeg klare å fotografere et, og da skal jeg vise det på bloggen min.

Ha en fin fredagskveld.