onsdag 2. januar 2013

Nyttårsfeiring

Nyttårsafta vart i år feira litt annleis enn vanleg. Eigentleg kan vi vel seie at vi ikkje feira det nye året i det heile tatt, men heller feira brudeparet som gifta seg i Kongsberg kyrkje denne dagen. Søskenbarnet mitt og hennar nybakte mann valgte å gifte seg på den siste dagen i året og vi var invitert. 
Det er ei flott kyrkje dei gifta seg i. Litt kaldt og ein smule rar i fasongen, men utsmykkinga var det ingenting å utsette på. Brudgommen smilte frå øyre til øyre og bruda strålte som ei prinsesse.
Etter vigselen fekk vi omvisning på Bergverkmuseumet. Ein fin ting å kvele tida på mellom vigsel og middag. Middagen var kjempegod med juleskinke, asparges og honning/dillsaus som forrett og kalkunbryst med nøtter, rosiner og anna godt oppå og ovnsbakte poteter. Til dessert fekk vi trollkrem og krumkake. Eg fekk møtt familie som eg ikkje har sett på fleire år og tida gjekk relativt fort. Rett før midnatt reiste vi heim til Drammen og fekk med oss nyttårsrakettane frå bilen. Vèret var vått og føre var glatt så det var best å vere inne denne dagen.

Ønskjer alle eit godt nytt år og til lykke med framtida til det nybakte ekteparet.

3 kommentarer:

Pia sa...

Det er en flott kirke, ja:) Og det er fint på Bergverksmuseet også. Jeg jobber rett ved kirka;)

krepsemor sa...

Så god idè å feire bryllup på årets siste dag! Og maten hørtes utrolig deilig ut, nam-nam :)
Jeg lærte også mye de første par årene jeg begynte med staudesåing, men jeg fikk likevel bra spiring. I fjor var det heller dårlig, for det meste regnet bort, og frøene råtnet i pottene....I vinter har jeg tenkt å la de stå under tak, og heller legge snø oppi pottene så de får kontrollert fuktighet!
Ønsker deg lykke til, og Godt nytt år også forresten! Takk for koselig kommentar på bloggen min!

kathrine sa...

Så artig med en sånn avslutning på året og begynnelse på det nye året!