søndag 25. september 2011

Grøftekantar kan også vere vakre

Espen har vorte så interessert i muring og steinlegging etter at vi flytta i eige hus. Ute på tunet er han i gang med å lage murkant, og i hagen har han byrja å grave for hagestove kor han skal lage peis i naturstein. Ikkje nok med dette så har han byrja å steinlegge grøftene nedover vegen. For mange er det ei kjent sak at i vinter hadde vi store problemer med vatn som danna seg til is heile den bratte vegen ned frå huset, og vi hadde ikkje tilkomst med bil på 3,5 mnd opp til huset.
Naboane og vi vart samde om at vi skulle få grøfta vegen på nytt før den nye vintersesongen kjem, og for nokre veker sidan kom det ei gravemaskin som fekk gjort dette. For å unngå at grøftene gror att og fyller seg med jord, legg vi stein ned i grøfta og langs kanten innvendes. I tillegg fyller vi med småstein inntil slik at det er stabilt. Bilete over ser dokke byrjinga av grøfta. Vatnet kjem gjennom eit rør frå andre sida av vegen kor vatnet kjem ut av fjell og jordmasser.
Grøfta langs vår veg møter ei røropning med vatn frå nabotomta som ilag renn ned over langs vegen. Dette "krysset" er det to naboar som har gjort.
Espen har brukt mange timar på dette arbeidet og ikkje minst har han brukt energi. Stein er ikkje eit lett materiale. Han er ikkje ferdig enno, men dersom dei vert fleire om arbeidet så går det kanskje fortare. Eg synest dette er eit kjempeflott arbeid og han fortjener masse skryt. Espen er veldig opptatt av at ting skal vere gjort skikkeleg, og det må eg seie det verkelig er med denne grøfta. Flinke Espen!
Eg skulle berre ut to minutt for å ta bileter, men ungane skreik og ville ut og det tok plutselig litt lengre tid. Eg heiv på Emil støvlar og jakke medan han berre fekk gå i strømpebukse. Han er veldig opptatt av banking, og kanskje får Espen hjelp av Emil om 14-15 år?
Malin hadde laga fiskestang i barnehagen denne dagen. Den måtte sjølvsagt prøvast. Ho var heilt overbevist at det var fisk her. Som dokke ser på bilete så står Malin på masse stein som er lagt ned. Det skal ikkje vere slik til slutt, men sluttresultatet får vi kome tilbake til.
Sjarmør, rampetroll og kosegut. Emil er så herlig sjølv om han finn på mykje rart.

4 kommentarer:

Lina sa...

Flink mann, vakker grøft, nydelege barn! :) og takk, eg er heldig ja!

Bakketun sa...

Så fint det ble. Krysser fingrene for at dere kommer opp bakken med bil i vinter.

Klem, Christel

Unknown sa...

Så flott det blir!! Bra dere får gjort noe så dere får veg til vinteren, det må være rimelig stusselig å gå opp brattbakken hver dag med unger, matvarer mm....huff!!

Vi fikk lagt igjen ei grøft med store drensrør i fjor vi, det er ekstra deilig å vite nå som det kommer småtroll! Ingen farglige grøfter med store mengder vann å ramle i!

Pent gjort var det det din kjære har gjort også, de er noen flinkinger disse mennene våre! Natursteinspeis er nok ikke så dumt - vi har skifer på kjøkkenet - LEKKERT!!

Lina sa...

Da e da. Litt leik må eg ha - kvar dag! Pliktene kjem liksom av seg sjølv ;) Ja, sånn er barnehagelivet i desse dagar. Kanskje me er heldige og får litt kald, vakker og TØRR haust før snøen kjem? Håpe! :)