onsdag 25. august 2010

Feiring av Malin sin 3 års dag

Vi har feira Malin sin 3 års dag idag. Ho har gledd seg i mange dagar til denne dagen og har ønskt seg lenge kake og gele med saus. Ho teller på fingrane kor gammal ho er og ho veit at ein har lys på kaka. Vi kjøpte kakelys på butikken for to dagar sidan og lyspakken har fulgt henne overalt. Ho planla nøye kva lys ho skulle ha. Ein gul, ein rosa og ein kvit.
Endeleg kom dagen ho har venta på. "Eg her busdag eg, tle år!". Her får ho opne pakke frå mormor.
Lommelykt! Sjølvsagt har ho ballong og.
Sidan vi er hjå mamma har vi installert oss på same rom alle fire inkl bagasje og presangar. Malin har sikla på pakkane lenge og ho kunne ikkje vente nesten til mormor skulle kome heim frå jobb. Det låg to store pakkar til henne. Den eine var frå Emil og var ein gitar. Ho elskar å "spele" på gitar og den klunka ho på resten av dagen. "Eg he fått min ege itar eg"
Den andre presangen var frå meg og Espen. Ein leikepc kor ein kan lære alfabetet, spele spel og diverse. Den har ho trykt på kvar gong ho har vore i ein leikebutikk, iallefall i eitt og eit halvt år, så det var stor stas.
Malin likar så godt Mikke Mus. Derfor laga eg Vintage Mikke Mus-kake. Eg laga ei langpanne med sjokoladekake og skar ut hovudet. Deretter pynta eg den. Utstyret begrensa seg til ein smørekniv og kvit og mørk sjokoladeglasur. Eg kallar kaka for "vintage" fordi den er i bruntonar og hovudet er frå den orginale Mikke Mus utan det kvite i auget. Ein konditor hadde nok ikkje gitt meg bestått i eksamen dersom eg kom med denne kaka, men eg er veldig nøgd til å berre vere meg. Vi ser no kva den liknar.
Malin vart blyg når vi sang bursdagssangen for henne.
Og dei tre lysa blåste ho ut utan problem.
Geleen og vaniljesausen var nok høgdepunktet.
Med onkel André fekk ho blant anna eit pusslespel med motiv frå Hakkebakkeskogen. Det var kjempekjekt å få då ho likar å pussle veldig godt.
Med komp frå pcen haldt ho konsert for oss. Bjørnen sover og Mikkel Rev.

Malin har hatt ein kjempefin dag og hadde vanskeleg for å sove. Inni i senga kunne vi høyre henne "Eg he busdag eg, Emil *knis*"

8 kommentarer:

Anonym sa...

Nawww!!! Gleda oss til å feire henne i morgon :o))) Besta

Ragnhild sa...

Så koslig!!

Pia sa...

Gratulerer så mye med en flott 3-åring!

Trude sa...

Så koselig innlegg :o) Stas med bursdagsbarn! Gratulasjoner fra oss i Trondheim!

Heidi sa...

Herlig, gratulere med dagen til Malin.
Flott gitar, kanskje K skal få noko lignande.

Kathrine sa...

Så flott kake!!!! JEg har blitt en ræser på selve kaka, men glasur og pynt, der kommer jeg tl kort altså - så jeg er dødsimponert over alle som får glasur på mer enn toppen av kaka....hehe :)

Lakka sa...

Ååå, så herlig!! Hvem vil vel ikke være tre år og gleeede seg til burstaen sin?:-) Ser ut som om alle ønskene gikk i oppfyllelse, og det er bare når man er tre år at nettopp det skjer.. Viktige øyeblikk!

Kathrine sa...

Takk for kommentaren du!
Det er lsik at det må sitte fast ja - steinene er så store og tunge at det lett siger veldig, derfor setter vi kiler mellom og legger kun ett lag i gangen....og med fem ulike overflater å mure på (fire på kjøkkenet og én i gangen) så tar det sin tid! Men mannen liker tydeligvis puslespill så han får det til!!