onsdag 2. juni 2010

Treng gardinhjelp!

Vi har budd her i tre månadar no og ting har byrja og ta form. Gardiner på stova derimot har eg tenkt på til eg vert sprø. Eg har besøkt folk for å sjå korleis dei har gjort det, gått i butikkar, surfa på nettet, lest blad.. ja du veit. No treng eg di hjelp for å få løyst problemet for gardiner må vi ha.
Vi har sju vanlege vindauge i stova og ei dobbel verandadør med smale vindauge på kvar side. Alstå mange vindauger og eigentleg lite veggar. Eg er ute etter gardiner som gir liv til stova. Vi har kvitt tak, kvite veggar, kvitt golv og snart kvite lister så her må litt brytning til. Samstundes kan det ikkje vere for mykje fargar og mønster fordi det er så mange vindauge og det kan lett verte rotete.

For å prøve ut korleis det hadde vore med gardinlengder teipa eg fast nokre blondegardiner oppå lista. Eg har no tenkt at blondegardiner er heilt mormor eg altså, men faktisk synest eg det var fint. Det ga liv til vindauge fordi lyset treng gjennom blondene, men når eg attpåtil har pelargonia i vindauget, vert det då heilt bestemor her i stova?
Eg kjøpte ei liftgardin på Åhlens i kvitt, litt transparent stoff med striper i for å prøve korleis det vart. Keisamt og ikkje fint etter vår smak og liftgardiner vert det derfor ikkje. Faldene låg ikkje fint heller...
Vi har no ikkje så mykje naboar, men eg synest det skal sjå koseleg ut inne når ein står ute. Eg synest mine mormorgardiner gjorde akkurat det. Kva tenkjer du og har du ein betre idé? Hjelp meg å ha eit problem mindre, takk :-)

11 kommentarer:

Jorun sa...

Min mor (som altså ER mormor), har hullmønstrede gardiner med abstrakte former i stedet for de typiske blonde-blomstrene. Høres ut som om det kan være noe for deg også? Da får du lys-spillet, og fra litt avstand ser de ut som vanlige blondegardiner, men inne i stuen får du det litt mer spennende og moderne.

mi-rachel sa...

så gøy at du besøkte bloggen min.
en fotoasssistent er ingen utdanning så vidt jeg vet.
jeg tror ofte at de som er det tar fotografutdannelse eller bare er intressert i foto. min mann er fotograf. så jeg er assistent for han. min oppgave er masse administartivt,kreativt og litt redigering. men vanligvis tror jeg en fotoassistent tar en del bilder..og gjør masse redigering. det er jo litt opp til fotografen.

Hvit Pepper sa...

Blondegardiner er veldig fint:)
Jeg liker det veldig godt, selv om det kan være litt "mormor aktig".
Men det lyser hjemmehygge av det, og jeg er helt enig at det bør være litt koselig fra utvendig også:)
Aner ikke hva vi skal henge opp selv heller, så har forberedt mannen på at det ikke blir skrudd opp ei eneste gardinstang de to første mnd ihvertfall, før jeg er helt sikker på hva vi skal ha:)

Så koselig du likte gråfargene, vi er veldig fornøyde med de:)
Beklager litt sen tilbakemelding, travle dager nå på slutten av byggingen, men det vet du vel alt om;)

Hvit Pepper sa...

Falt visst ut en setning..he,he;)
Selv om gardinene kan være "mormor aktige", blir det ikke det til tross for pelargoniene, siden det andre er moderne:)
Jeg synes gardinene passer til både en eldre og mer moderne stil, og myker opp litt:)

Hannes favoritter sa...

Hei!

Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min!

Kjempefine blondegardiner!

Hilsen Hanne

Jorun sa...

Hullmønster=blonde. Jeg mente altså bare blondegardiner med et mer moderne mønster, siden du var redd for å få det for gammeldags. For blondegardiner VAR virkelig pent :-)

Kathrine sa...

Noe jeg synes er kanonlekkert er liftgardin i en sprek farge inne i vinduet også flortynne gardiner over - det er med på å fjerne litt av bestemorstemingen som du sier :) Ved også å ha gardinene hengene rett ned fremfor binde dem opp får du også litt mer moderne preg - det masse med moderne stenger!

Aud-Marte sa...

Hei!

Ej også he tenkt som dej at blonde e mormor, men trur faktisk d kan bli kjempe fint med dåkke. I alle fall mykje koseligare til huset med blondene enn med liftgardina.

He starta å sjå etter gardine sjøl også men he vel egentilg ikkje peiling på ka ej skal ha i stova. He sett noken grøne med kvite prikka so ej he lyst å ha på Vegard sitt rom.

Gler mej veldig til å komme nærmare dåkke. Blir for lenge mellom kvart besøk...

Håpa sola kjem snart. Snakkast :)

Aud-Marte sa...

He laga mej ny blogg.... audmarte.blogg.no

Lakka sa...

Gardiner er jammen ikke lett det heller:-) Jeg går for hvite gardiner i tynn bomull/lin(noen med monogrammer på). Synes Boligfryd/Creme/Frk.Doris har mye fint... Noen plasser bare kapper, noen plasser franske liftgardiner og muligens noen hele lengder. He he, ikke helt bestemt meg som du skjønner! Foreløpig er det gardinløst hos oss også;-)

Hvorfor trakk kommunen ferdigattesten tilbake egentlig..? Var det utslippsproblemantikken?

Ønsker deg og dine en strålende fin helg!:-)

Lakka

InstatreffNorge sa...

Så flott blogg du har:)

Takk for at jeg fikk ta en titt:)

Kos deg masse i helga:)

Klem Lise