fredag 5. februar 2010

Så var det desse lampane då...

Lampar er berre ikkje enkelt. Eg har aldri tenkt særskilt over kva slags lampar andre har hjå seg utanom visst dei har ei diger lysekrone, discokule eller raudt horelys (det var populært og kjøpe farga lyspærer for 15-20 år sidan). Likevel tenkjer eg på lampar heile tida hjå meg sjølv. No er det store spørsmålet "kva skal vi ha over spisebordet/kjøkkenbordet og salongbordet?". Eg og Espen har vore på Living idag og vi har vel bestemt at vi skal kjøpe lampar der.
Denne er av klart glas og har eit fint mønster i skjermen. Dersom vi vel ein slik ein, må vi ha to lampar over langbordet som måler 220 cm i lengda.Det samme kan vi vel seie om denne; at ein treng to. Denne er vel litt meir industriprega, men eg likar godt fargen "antikksølv".
Denne synest eg er fin, men det vert ikkje den. Ville berre vise dokke den. Lyset er for svakt til at det passar over bordet kor alt kjem til og skje.Lampen over er vel også litt industriell, men litt meir feminin tenker eg. Den må det også vere to av. Vi har eitt lyspunkt i taket, men med litt hjelp er det mogleg å få splitta strømpunktet.
Dersom vi ikkje skal ha to lyspunkt, må vi ha ein lampe som er avlang for at lyset skal dekke bordet. Lampa over er fin på den måten at den kan regulerast opp og ned. Den er nøytral og lite prangande, men personleg synest eg den er litt keisam.
Denne er berre lekker altså. Om nokon såg Celebert selskap hjå Trond Nagel, så hadde han ei slik lampe og den var kjempefin! Espen er skeptisk til den fordi den er så tung, medan eg er usikker på om den passar inn i stilen vår. Er det litt for mykje glamour?

Sei gjerne di meining om kva du synest om lampane og kva slags du foretrekker. Eg må legge til at vi har ein ganske landleg og lys stil, eller "svenskestil" som mamma seier, så det må passe til det. Her har eg ikkje sagt noko om lampe over salongbordet, men eg har ikkje noko godt forslag. Kanskje du har det?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Syns 1, 3 og 4 va finast. Men pass på med nr. 4 at det ikkje e for sterke pære i for den hekje dimmar slik so IKEA sin. Men den e veldig grei med at den kan hevast/senkast. Mamma he en slike med færre lys på og den e no fine. Skulle ej valgt mellom 1 og 3, trur ej det ville blitt nr. 3. Men vanskeli å sei heilt utan å sjå bord, møblar og stilen elles. Men då tenke ej litt på stilen dokke he hatt hittil. Håpe dokke klare å velge nåke dokke verte fornøgde med iallfall. Klem Lene.

KATRINES INTERIØR sa...

Hei! :) Tusen takk for tips, det skal jeg ta med meg! Veldig bra :)
Ha en flott dag til deg!

Kathrine sa...

Jeg må si jeg liker den glasslampa dere ikke skal ha, veldig godt - ei venninne av meg har to slike og det er kjempelekkert!! Liker også den som du syntes er litt kjedelig - den lange :) Den gir veldig bra lys og kan reg.opp og ned :)

Anka sa...

Det er så mange fine lamper å velge mellom... Jeg har fått mer og mer sansen for industri stilen så det er min favoritt for tiden. Praktisk tenkt ville jeg ikke valgt en glass lampe hvor støvet faller ned i lampa, tungvindt å vaske og lett å se! Ønsker deg en god uke.

Liv sa...

Hei hei, og tusen takk for kommentar på innlegget mitt. Ja, var det ikke vondt for øynene å se på bildene? *hihi* Nesten så jeg ikke burde ha lagt de ut :-)

Så mange fine lamper du viser her, jeg falt for lampe nr. 1 og 3. Veldig lekre :-)

Jeg ønsker deg en fin kveld videre, det lille som er igjen!

Kaspara sa...

Hei og god formiddag!
Tusen takk for hilsen på bloggen min!
Så spennende at du hiver deg over t-skjortekjole-ideen! Det er sååå morsomt og de blir nydelige, behagelige klær å ha på.
Så til lampene dine.Jeg har min klare favoritt og det er nummer to ovenfra. Jeg er svak for det litt industrille preg.
Ha en glad dag! Stor hilsen fra Kaspara

Lakka sa...

Kjemper med lampevalget om dagen selv:-) Noen er allerede kjøpt inn,noen er jeg veldig klar på at vi skal ha, mens andre er supervanskelige! Jeg liker godt de to industrielle lampependlene du viser, spesielt på et kjøkken. Har kikket på de selv faktisk;-)

Vi har bestemt oss for å investere i noen litt dyre lamper som vi virkelig ønsker oss, og heller kjøpe noe veldig billige de andre plassene. Så kan vi heller bytte disse ut med god samvittighet etterhvert. Endel ble med hjem fra Ikea på lørdag..! Lenge leve vår svenske venn? hi hi...