søndag 7. februar 2010

Litt frå huset

Det har vore litt stillstand om husbygging no, men det skuldast både at vi er slitne og har lite tid til blogging og det at vi har ein veg opp til huset som ikkje alltid er køyrbar. Eg har også hatt eit enormt sinne inni meg denne helga på grunn av dårlig behandling og feile bestillingar frå Florvåg Bruk, vår husleverandør. Dette kjem eg tilbake til.
Eg tok nokre bileter på laurdag. Då var det lenge sidan eg hadde vore i huset. Badet nede er bortimot ferdig. Elektrikaren som skulle vere ferdig for lenge sidan har ikkje montert lampar enno. Eg er veldig nøgd med dette badet så langt.
Trappa er ein av grunnane til mitt innvendige sinne (og litt utanpå...). På trekantmøtet i sommar kor vi skulle avgjere valg av tak, lister, vindauge, dører osv ba vi om tett trapp. Og vi fekk beskjed om at det var standard. Torsdag for ei og ei halv veke sidan hadde trappemontørane vore der og til mi forskrekking hadde ikkje trappa tette trinn som dokke ser. Med blodet i kok ringte eg huskonsulenten som kunne konstantere at vi hadde ikkje kryssa av for tett trapp. At vi fekk beskjed om at det var standard hjalp ikkje, dei hadde sitt på det tørre og viste til signaturen vår. Det stemte det, men han som då var med på møtet hadde altså ikkje gjort jobben sin og kryssa av for det som vi hadde bedt om. Det kosta oss 11.000 kroner og ordne denne feilen, så det kom ikkje på tale. Det som også ikkje var nemnt på dette trekantmøtet, var at vi kunne få fleire valgmoglegheiter for trapp. Vi fekk kun spørsmål om vi ville ha lakka eller ikkje, runde eller firkanta spilar. At det kunne leverast kvit trapp til dømes, fekk vi ikkje vite. Så til våren må eg igang med maling.
Ovnen fekk vi montert på tysdag. Liten og fin, og vi er veldig nøgd. Glasplata under er derimot ikkje så veldig fin, men vi får heller oppgradere etterkvart som lommeboka tillet det.
Her er badet oppe akkurat no. Det går ufatteleg seint med desse rørleggarane og elektrikarane. Dei skulle vore ferdig for 1,5 veke sidan, men dei er på langt nær ferdig enno som dokke ser. Badekaret vart no fint då tross alt, og eg er nøgd med det som er utført til no.
Dette kjøkkenet har vore det største irritasjonsmomentet til no for Espen. Det har gått ufatteleg mykje timar til montering og remontering på grunn av feil på montering første gong. Og elektrikar og rørleggar har enno ikkje gjort seg ferdig her, og det vert derfor ikkje heilt ferdig nokon gong. Espen er lei av å vente og han har visst planar om å gjere seg ferdig på onsdag. Så då får heller elektrikar og rørleggar gå den tungvindte vegen for å få gjort jobben sin. Slik går det når dei ikkje får fingeren ut... Benkeplata er no montert og det vart veldig fint forresten. Eit råd til alle som tenker å montere IKEA-kjøkken sjølv; ikkje gjer det.
Vaskerommet. Irritasjonsmoment nr 2. Når vi teikna huset fekk vi aldri opplyst at vi skulle få ein trykktank inni huset. Det er den til høgre og er med på å leie vatn inni huset frå pumpehuset (privat borehol). Denne trykktanken må no stå der vi hadde tenkt å ha hyller. Enda verre er det at elektriker ikkje har lagt opp til straum frå trykktanken og inni sikringsskapet slik at vi må ha ei synleg leidning frå tanken, langs taklista og inni skapet. Det ser skikkelig amatør ut i eit nytt hus synest eg.

Det som likevel gjorde eg var ei tikkande bombe i helga, var det som skjedde når vi fekk levert siste materiallasta på torsdag som var:

1. Florvåg Bruk ville ikkje køyre lasta opp til huset fordi dei hadde ein ubrukeleg bil. Espen, Steffen, Robben og Jostein (naboar og familie) bar alle listene opp til huset. Dørene måtte fetter Geir Inge ta med traktor opp.

2. Florvåg Bruk hadde sagt at vi ikkje kunne få lasta under eigeninnsatsperioden fordi lasta måtte takast imot av snekkar og vi ville ikkje få plass til lasta fordi det var så mykje. Snekkaren var ikkje der og lasta var ikkje stor. Så no har vi fått umalte lister som må malast etter at dei er montert enno vi fekk vite på trekantmøte at vi kunne male dei i eigeninnsatsperioda. (Vi har ikkje valgt ferdigmalte lister fordi vi har fått beskjed om at dei er så dårleg mala at vi må male dei likevel).

3. Vi hadde bedd om kvite vindaugskarmar, men i lasta var dei ubehandla. Då var grensa mi nådd. Eg har hatt ein eksplosjonsarta klump i magen heile helga. Eg har lagt i senga mi om natta og vore rasande rett og slett. Det får no vere grenser! Idag tidleg ringte eg huskonsulenten og sa det slik som det var, og ho sa at vi hadde ikkje kryssa av for "kvit tilsetning". Tilsetning, kva er det?! Korleis skulle vi vite at tilsetning var vindaugskarmar? For meg høyres det meir ut som ein pakke med sement. Og kvifor var ikkje det kryssa av når Florvåg Bruk sjølv omtrent insisterte på at vi måtte ha malte karmar frå fabrikk fordi det vart ikkje fint om ein gjorde det sjølv? Eg var så sint når eg snakka med huskonsulenten at ho skjønte nok at grensa var nådd. Heldigvis rydda ho opp og fekk ut nye. Det skal seiast at vi er stort sett nøgd med denne huskonsulenten, det var den forrige som også deltok på trekantmøte som har øydelagt for oss, men eg anbefalar ikkje Florvåg Bruk til nokon. Då må ein såfall snakke med oss først...

Klumpen er vekk, snekkarane er tilbake og det er etter planen berre ei veke til huset er klart for kontroll. Eg trur ikkje noko før eg ser det. Det vert montert styrehus på biovac'en denne veka, så kan vi vel snart kunne gå på do. Det avhenger sjølvsagt om elektrikar og rørleggar gjer seg ferdig. Er det rart ein ikkje likar handverkarar???

14 kommentarer:

Lakka sa...

Ååå jeg kjenner meg så igjen i deg! Jeg blir også rasende inni meg når ting ikke blir slik det er avtalt. Dessverre er jeg ikke like tøff som deg når det kommer til stykke;-( Heldigvis har det stort sett blitt slik vi hadde tenkt oss i huset. Kjedelig å bruke så utrolig mange penger og skulle være misfornøyd! Bra at du fortalte dama fra husleveandøren deres hvor skapet skulle stå!! Tøff du!

Det gjenstår masse arbeid hos oss, men nøyaktig hvor lang tid det vil ta vet vi ikke enda...

Marie sa...

Fy søren!!!!! Kjenner jeg blir sint på dine vegne her jeg sitter å leser!!!!! Det er jo rett og slett uforskammet med alle disse feila som har blitt gjort fra husleverandør!!!!! Sååååå utrolig synd at en skal gå rundt med et sinne mens en bygger hus, skal jo liksom være en lykkelig prosess!! Synes det er unødvendigt at kunden skal være nødt til å ha baller nok til å sette ned foten, de burde ha rettet opp feila med en gang du reagerte på feil produkter!

Vil bare si at bada har jo blitt nyyyydelige da!!! Også det lekkre badekaret!!!!
Dere kommer til å få det kanonbra når alt er på plass!! Lykke til videre med egeninnsats og håper alt går knirke fritt videre i prosessen!!!

Stor klem fra meg!

Anonym sa...

Huff da Torill, skjønna at du blir sinna! So irriterande det med trappa da, skikkelig mosk å måtte til å male når en he smårollinga i hus att på til.

Håpe dokke blir ferdig til dåpen. Skikkelig missunnelig på det flotte badekaret:) e det boblebadekar??

Helsing fra Siv

Guro/MacMatre sa...

Dette ser ut som en spennende blogg jeg har lyst til å følge videre!

Vi holder også på med husprosjekt, og inspirasjon fra andre kan man aldri få nok av :)

Lykke til!

Unknown sa...

Hei, og takk for den støttende kommentaren på bloggen min. Føler at mine prøblemer nesten blir bagateller når jeg leser om problemene dere har møtt i forbindelse med husbyggingen. Egentlig helkst utrolig at en seriøs levrandør kan rote så utrolig mye. Håper han konsulenten dere brukte først har fått sparken etter å ha gjort så mange tabber!

Håper alt går litt griere etterhvert, at både rørleggeren og elektrikkeren blir ferdig med sitt!

Huset deres blir vannvittig flott!

Husdraumen/Anita sa...

Off og off og off....er det mogleg?!?
Sett i ettertid burde de tydeligvis hatt med tolk på dette trekantmøtete.....! Eller bandopptakar.. Kven kan forvente at kundane kan terminologien og forstår alle interne avkryssingsreglar?!
Bank i bordet for å unngå fleire feil!

PS. Kjekt med bilder, vil gjerne sjå meir av kjøkkenet:) Er benkeplata behandla med noko?

MissMette sa...

Hei Torill
Tusen takk for koselig hilsen inne hos meg ♥ Skjønner veldig godt at du er sliten, husbygging og alt som følger med er tøft! Ta det når du føler for det, vi titter innom selv om det går en stund mellom :o) spennende og følge med og badet ser superflott ut!!! Så synd det med trappa, og vinduskarmer og det andre - slike ting er utrolig irriterende – huff… huff… Men snart er alt det der glemt, tiden går så fort og det er nå sikkert ikke lenge til før dere kan flytte inn – og da blir alt så mye bedre :o) ønsker deg en fin, fin uke – så titter jeg innom igjen. Klem fra Mette

Kathrine sa...

oi oi oi - og jeg klager over å måtte støpe to ganger ekstra og over benkeplater som aldri kom??? Huff - trehvit lakkert trapp er ikke akkurat drømmen, men LANGT mindre trekvite vinduer.....huff!! Bra du ikke gir deg!!

Kathrine sa...

Benkeplata kom til slutt, men førs tkom feil plate, så var den for kort, så for lang, så manglet lister, så manglet håndtak, deretter manglet vi spottene og så var det for breie og for stort vinkla taklister......holdt på å bli sprø en periode :) Måtte støpe ekstra over hele fjøla unntatt hjørnet pga for lite fall - så måtte fallet støpes en halv gang ned mot sluket, deretter kunne hovedfallet støpes......ehm, ja! Og så levde vi i den tro at NÅ skulle det bare smøres membran...men neida, var visst enda et lag med noe klisj som skulle på vegger og tak før den tid, så ting tar tid i Trøndelag og ja :)

Lakka sa...

Hei T!

Helg igjen, og det er såå deilig... Håper du har kommet over det værste raseriet, og klarer og nyte husbyggingen igjen:-) Det er jammen mange utfordringer på veien, men morro også!

Snekkerne har nå innrømmet å være 2-3 uker forsinket hos oss. Deretter skal vi male og tapetsere. Så innflytting om 3 uker kan vi bare glemme;-( Ja ja, vi biter tennene sammen og ser fremover...Ikke annet å gjøre.

Vi har brukt arkitekt på hele huset, men tok utgangspunkt i Sørli fra BW når vi begynte tegningen:-) Det var liksom det ferdighuset som var nærmest drømmen vår.

Innerdørene er heltre ja. Det ønsket vi oss veldig begge to, så da ble det det. Vi skal kikke på fliser i helgen, så da håper vi at det blir napp!

Kos deg med helg! Har dere like fint vær som oss, så blir det en noen fine dager fremover:-)

Lakka sa...

Forresten, hvis du har tips til ytterdør så kom gjerne med det!:-) Dobbel ytterdør med overlys koster vel noen kroner, men rundt 25.000,- må en opp i tror jeg. Døra som følger med tilbudet vårt er Sirdal fra Gilje. Har aldri sett denne "live" så er litt skeptisk...

Kathrine sa...

Takk for kommentar - det artige er at kjøkkenet ikke er så stort - det er ca 16 kvm, men synes vi har fått mye ut av det! Man ser det ikke så godt på bildene, men innredningen er faktisk Grønn(!!) ALLE har jo alt i hvitt om dagen - men ikke vi :)

*sne* sa...

Er det mulig???!!!! Jeg føler virkelig med dere, og nå må jeg gå over leveransebeskrivelsen vår nok en gang kjenner jeg. Så provoserende! Håper de leverer siste rest som planlagt og at dere kommer dere helskinnet og lykkelig inn i hus om ikke alt for lenge.

Synes badene deres blir veldig lekre!
Og er det ikke typisk at menn skal ha meninger om noe de ikke har peiling på?! ;) De burde bare la oss kvinner bestemme.

VI har faktisk bedt om pris på dusjvegger fra Kvik, men det var på vanlig glass. Nå skal jeg høre med dem angående glasset du snakket om. Vi har forøvrig også bestemt oss for et badekar fra Svedbergs som heter Ellipse 180 - dyrt med akk så lekkert!

Tusen takk for tips!
Ha en strålende "kinderegg" søndag!
Klem fra Christine

Kathrine sa...

Bad er en tricky ting - men så er jeg livredd fro å være A4 og takk gud for det!! hehe - Vi har ikke engan hvitt kjøkken :) Jeg synes det blir mer autentisk om det er annerledes og litt mer spenst i fargevalgene :)