mandag 8. juni 2009

Kjøkkenteikningane våre

No er det etter planen berre ei veke til gravinga på tomta tek til. Det er heilt uverkeleg at det skal skje etter så lang tid med venting og planlegging. Vi skal ha møte på onsdag med byggjefirmaet, og då må det meste avgjerdast for å vite kvar rør og elektriske punkt skal vere. Idag tok eg turen til IKEA for å få ferdiggjort teikningane som eg lenge har holdt på med.
Eg har scanna bileta fordi eg ikkje får fram kjøkkenet skikkeleg på IKEA sin kjøkkenplanleggjar. Det gjekk fint på IKEA, men same teikningane heime vart berre svarte strekar. Kjøkkenet er STÅT med benkeplater i bøk. Kvitevarene er offwhite då dei kvite såg neste sjølvlysande ut. Vi har valt integrert kjøleskap og frys då vi skal ha ekstra fryseplass på vaskerommet. Oppvaskmaskina likeså som står mellom kjøleskapet og vasken. Eg har valt vask med 80 cm breidde for å ha stor plass under til kjeldesortering og plastposar.
Kjøkkenet er senka 5 cm for både gjere kokken (les meg) glad og for å få benkeskap under vindauga. På møtet onsdag må vi endre vindauga til 20 cm kortare på dei opprinnelege teikningane for å få dette til. Vi har valt å bryte overskapa med eit par vitrineskap, det vil sannsynleg kome lys inni desse. Ellers likar eg veldig godt djupe skuffer og har to stk 80 cm breie skuffeseksjonar kor eg kan ha tørrmat og slikt i. Masse benkeplass har vi og.
For den som er særkilt interessert, kan detaljane studerast her. Eg gleder meg veldig til å få plass til alt kjøkkenutstyret mitt, og til å ha benkeplass nok til at fleire kokkar kan stå ilag. Prisen for dette inkludert kvitevarer er kr 44.000,-. Vifte, kran og blandebatteri er ikkje med på teikningane, men det er inkludert i husprisen og vert kjøpt hjå dei som samarbeider med Florvåg Bruk. Til opplysning kan eg forresten fortelje at vi fekk teikna eit ganske likt kjøkken som dette hjå ein anna kjøkkenleverandør. Kr 150.000,- skulle dei ha for herlegheita. Då er det ikkje rart ein veljer IKEA...

5 kommentarer:

Anka sa...

Ikea er genialt! Pent kjøkken dere har valgt. Så stort! Masse skap plass. Kommer til å bli kjempe bra. Hvorfor bruke perverst mye penger på et kjøkken når man kan bruke en fornuftig sumpå Ikea:)

Monika sa...

Heisan
det var spennende å lese og se bilder av kjøkkenet ditt :)

Holder på med kjøkken selv, men er kommet litt lenger - mitt står på paller i garasjen i påvente av ein snikkar - som kommer i morgen - kansje :)
Men eg valge sigdal - fikk 20 % avslag på eit tilbud - og da slo eg til.
Såg litt på Ikea - og dei billige prisene - men ikea kjøkken er jo flatpakka - og det var iallefall ikkje noe for oss.
og så er eg litt usikker på kvaliteten - da det er så billigere og at ein må sette det sammen selv.
men eg gleda meg til å få ein kjøkken igjen
lykke til med byggiga
smil fra monika

Kreoline sa...

Takk for kommentar. Kjøkkenet blir flott, og det er så spennendeå bygge hus, har gjort det 2 ganger, men det blir ikke mer. Ser du bor i Hordaland, hytten min ligger i Sogn og Fj., så bor jeg i Rogaland, lang vei. Lykke til med bygging og kjøkken. Klem fra meg.

Nina i Paradiset sa...

Hei!
Jeg kan jo ikke si annet enn at kjøkkenet er pent, siden jeg har det samme selv, og i tillegg har pusset opp to kjøkken til meg selv, med samme innredning!! (ett i det forrige huset også)
;)
Jeg valgte å ha 6 skapdører med vitrineskap i det forrige huset mitt, og digget det! (kjøkkenet ble så lyst og trivelig!)
Derfor ble det enda flere cm med vitrineskap på dette kjøkkenet. Har bare ett med tette dører, og det er over vifta.
Stygge kopper (i plast) ol. ligger i en av kjøpmannsskuffene. Da nå ungene dem uten stol også. Paraktisk!
I kjøkken nr 2 har jeg også valgt KUN kjøpmannsskuffer, fordi de er MYE bedre brukervennlig enn skap. Også til kasseroller og gryter! Angrer ikke ett sekund! (det første kjøkkenet hadde vel 3 underskap.)

Ang den nye hagen min rundt dukkestua, så er den egentlig ganske stor. Eiendommen er på 1400 kvm, og iallefall 1/3 del befinner seg på den siden av oppkjørselen, -mulig litt mer. Trampoline har jeg også plass til, selv om jeg ikke er så glad i den... ;) Skal ta flere bilder i dag.

Klem!

Anonym sa...

Ah, dette ser heilt suverent ut! Dette er eit kjøkken for ein som likar å lage mat; det kan eg nesten sjå! Er det sånn at ein må ha 80-skap for å få plass til kjeldesortering altså? Det var eg ikkje klar over; der må vi vel endre litt på våre teikningar; vi vil helst ha 60-skap. Men då får vi ta ein 80 og ein nabo på 40 da :D
Igjen: dette ser ut som eit kjøkken som både er godt å jobbe i, men som også er koselig for familien og venner. Inviterer du på kaffe eller? :D