lørdag 13. juni 2009

Å lykke! Eg har fått meg nytt kamera!

Denne dagen har eg venta lenge på. Eg har ønska meg digitalt speilreflekskamera sida den gongen eg leverte inn film til framkalling og betalte 179,- kroner for 24 bileter(!) For ti år sidan kjøpte eg meg eit Canon EOS 300 og var kjempelykkeleg, men no er det digitalt som er tingen. Rimelegare og kjekkare. I to år no har eg hatt eit lite digitalt kompaktkamera, men kvaliteten er dårleg samanlikna med dette.
Eit Canon EOS 1000D har vorte kjøpt idag. Eg betalte det same for dette som eg gjorde for kameraet mitt for ti år sidan. Prisane har vorte utruleg lave, og kvaliteten vert betre og betre. Dette kameraet er veldig populært blant nordmenn, og det med grunn. Canon sin litt dyrare versjon av dette, 450 D, kom ut som nr 1 på "TV2 hjelper deg" ifjor. Det er ikkje mykje som skiljer desse to, og derfor valgte eg det rimeligaste. No gleder eg meg til serietakning av småjenter som aldri står stille, og normal hudfarge på personane i bilete.
Seljaren på Elprice var ikkje mykje oppdatert, men eg såg tilfeldigvis reklamebladet dei hadde når eg skulle betale. Der annonserte dei med at når du kjøpte Canon EOS 1000D får du ei digital fotoramme på kjøpet. Ser på nettet at den har ein verdi på kr 799,- så det var litt kjekt. Hadde sjølvsagt heller ville hatt pengane for eg hadde ikkje planer om å anskaffe meg ei slik ramme, men kanskje eg synes den er litt kjekk likevel.

6 kommentarer:

Mångsysslare sa...

Nytt kamera er jo alltid gøy, og jeg er sikker på at du kommer å få stor glede av rammen også, så kan du lett vise fram mange bilder på en gang.

Nå har jeg laget et innlegg i min blogg om redesign-kvelden.

Ha en fin dag!

Monika sa...

grattis med nytt kamera :)
Har eit nesten maken - i litt over året no, og eg storkosa meg med å ta bilder,
har ikkje tenkte så mye meir på dei platene, men det var ein god ide med den pleksiplata, men det er noe fyllmase som ligger der no, og den er litt vanskelig å male, men vi finner vel på noe tenker eg.
Har ikkje gjort noe på kjøkken i dag - da vi har vert funsjonære ri Geiranger og nibberitt, - men i morgen kommer det ein ny og ubruk dag
Smil fra monika

Mångsysslare sa...

Jeg tenkte jeg skulle sende deg pm på hobbyboden, men finner ikke igjen deg der.

Dette prosjektet vi hadde på fredag var et lite sidespor for en liten gruppe venninner som møtes fordi vi kjenner behov for å komme sammen av og til å prate om livene våre og bare få være, uten å måtte fylle roller som hustru og mamma og mer samtidig. Ei av de andre ble inspirert til å gjøre mer, så nå skal vi møtes en dag til uken og fortsette litt. Det er jo gøy!

Vår familie tar oppdrag fra sosialen. Vi har hatt fosterbarn og er kontaktperson for en psykisk syk person m.m.

Det har i perioder tilsvart mer enn 100 % jobb, men nå har jeg redusert tiden jeg bruker på sosialt arbeid til fordel for mine barn en periode. Jeg er iferd med å avvikle sauene også, så fra 750 sauer i april, er vi nå nede i 63, og resten skal bort i sommer.

Etter det skal jeg være mammaledig en stund og har tenkt å få meg en butikkjobb. Lykkes ikke planen, så skal jeg lade batteriene litt og ta imot flere personer fra sosialen.

Guttemamma sa...

Gratulerer med nytt flott kamera!! Takk for hilsen hos meg og ha en fin søndagskveld!!
Anette:-)

pepperkverna sa...

Gratulerer! Håper du deler litt erfaringe etterhvert. Planlegger å kjøpe nytt selv, men vet ikke helt om jeg velger dette eller det nye EOS 500. VEnter spent på din erfaring! Hege

Marita sa...

HEISANN!! småfuglane syng om så fine ting her i nabolaget - de va kjekt :):) Står alt bra til? Vi ventar spent på nytt om graving av tomt. He begynt på ein ny blogg..... men ikkje puplisert han enda. KLEM te dokke alle :):):):):)