torsdag 5. september 2013

Hagen idag

Fargane er i ferd med å endre seg og det er ikkje lenger tvil om at det er haust. Eg har sett litt fram til hausten i år då sommaren har vore hektisk. Eg vonar det vert meir tid til dei små ting istaden for å henge etter alt som skulle ha vore gjort. Det har vore lite blogging om hagen til no denne sommaren, men det manglar ikkje på bileter i arkivet så bileta kjem. Idag har eg tatt nokre bileter frå hagen slik den er no. Den er langt frå optimal, men eg har valgt å gi hagen nokre år før eg kan forvente den store avkastninga med alt arbeid og pengar vi til no har lagt ned i hagen.
Haustfloks og asters blømer i store mengder. Storkenebben har og stått i bløming lenge. Eg kjem ikkje til å tillate at astersen sprer seg så alt for mykje meir, men eg treng litt påfyll av blomar i dette området. Eg sådde nokre blomar i vår, men dei kom ikkje så det ser litt nakent ut.
Same stad tatt frå ein annan vinkel. Myskmalvaen har bløma lenge og dei heldt seg godt sjølv om det både regnar og bles. Heilt nederst i bilete kan ein skimte toppen av lavendelen som eg måtte klippe heilt ned etter vinteren, men som no har kome opp sakte, men sikkert.
Stokkrose og revebjelle. Nokre blomar er så fantastisk laga, eg vert så glad inni meg når eg studerer detaljane.
Ulike roser og flotte fargar. Mange av rosene kjem igjen så det vert mykje klipping.
Øverste bilete: Eplemynte, erteblome og løvemunn. Deilige dufter alle tre. Nederste bilete viser solsikke frå barnehagen. Litt lys i fargen, men kanskje det skal vere slik.
Polarblågull og blå balltistel. Den lilla sommarfuglbuska trudde eg ikkje overlevde vinteren, men eg klipte den heilt ned og då kom den. Duftar fantastisk,
Myskmalvaen, den rosa, har overraska meg. Den har blitt kjempestor! Og den blømer lenge og det er veldig kjekt. Ringblomst er jo eit vakkert syn ilag med Mandarinrosene som har kome igjen. Det er ein del gras rundt bedet så eg får ikkje heilt fram inntrykket. Tru meg, det er fint! Og det eine eplet vi har i hagen må sjølvsagt få plass i galleriet. Eg funderer på kva eg skal gjere meg eplet. Det eine eplet kan verken gi meg saft, sylte eller kake. Det spørs om vi ikkje må dele det i fem og nyte biten slik den er.

Ønskjer alle ein fin dag, kjem med meir hagebileter frå i sommar seinare i haust.

3 kommentarer:

Fru Andersen sa...

Hei på deg!
Skulle gjerne likt å ha hagen din, eller i det minste grønne fingrer slik at planter eller blomster av noe slag kunne overleve hos meg også. I sommer klarte jeg til og med å ta livet av en tuja....
Du har nok rett i at jeg burde slå meg litt til ro med ting og ikke flytte rundt på møbler osv hele tiden. Men det er nok en form for å hente seg inn igjen for meg, jeg føler jeg får energi av å styre på, rart men sant. Hadde jeg hatt det som jobb kan det godt hende jeg hadde blitt lei, kjekt å holde på med som en slags hobby bare ;-)

Ble kjempefint med flaggstang på tomten deres, ser så høyt og fritt ut og med flott utsikt!

Klemmer!

Roser og Patina sa...

Kjempeflotte bilder fra hagen din! En fryd å se:-) synes du har fått det såå fint på så kort tid! En herlig hage du har❤ bedet med floksen er bare vakkert. Og den hvite fylte stokkrosen såå skjønn❤ takk for titten:-) ønsker dec fine høstdager. Klem klem

MissMette sa...

Hei Torill :)
Flott hage med masse fint ღ
Jeg har ikke noen hage ennå,
men skulle gjerne hatt, og med
masse fine roser i ღ Ja sommeren
har gått fort her også, og nå
er det høst - nydelig årstid
det også ღ Håper du har fått
pakken og at den falt i smak :)
Ønsker deg en fortsatt fin, fin
søndag og helg. Klem fra Mette