mandag 1. oktober 2012

Vått, ruskete og få gleder i hagen

Dei to siste månadane har det vore lite hage på meg. Det har nesten ikkje vore vèr til det. Eg gidd ikkje vere ute i hagen når det bles og regnar, slik er det med den saka. For nokre dagar sidan gjorde eg den siste lukinga for i år og ommøblerte det blå bedet for neste sesong. Dette er planter eg har sådd sjølv og det som har vekse har eg samla på same stad slik at eg finn dei lettare att til våren. Eg må gjere det eg kan for å unngå og luke vekk den vesle staudesamlinga.
Eg har ein god del frø som eg skulle ha satt i jorda no. Det må gjerast så snart som mogleg. Kanskje Espen er så grei å hakkar opp litt meir bed til meg? Eg huskar ikkje heilt kva eg har i dette bedet, men det er å finne i tidlegare innlegg.
Det meste av blomar er tatt av vind og regn, men haustfloksen blømer iallefall.
Det same gjer denne rosa som eg har omtalt så fint før. Den overlev all slags vèr og kjem stadig med nye knoppar. Bella Rosa heiter den og gjer meg glad i ein elles så tungsinna hage.

4 kommentarer:

krepsemor sa...

Ja, det er vått og trasig også hos meg, og jeg gidder ikke å hage mer i år. Jeg skal bare sette ned noen liljeløk som jeg har kjøpt! Som firebarnsmor, der de to yngste er tvillinger vet jeg godt hvor travelt det kan være. Jeg fikk fire gutter på fem år, og jeg husker ikke så mye av første halvåret......
Men nå er de snart voksne, så den småbarnsperioden går altfor fort! Du må nyte så lenge du kan!!! Jeg har nettopp kost meg med videoen av den skjønne dattera di :)
Ha en fin høst!

November- symra sa...

Det er ikke mye spennende med hage i regn og vind. Litt godt å la hageredskapen hvile også. Og det er kjekt å kunne glede seg over en ny sesong og i spenning se hva som dukker opp av løker og frøplanter. Herlig turnjente, skjønn baby og kjekk gutt du har!! Jeg kikket raskt over foregående innlegg.

krepsemor sa...

Hei igjen :) Det er gøy å sanke frø! Akeleier er enkle, som du sier, og valmuer likeså! Så morsomt at du har sanket riddersporefrø! Jeg håper mine setter frø og modnes, så jeg også får frø!
Angående såing, så sådde jeg mine riddersporer i februar, inne, for de trenger ikke kuldebehandling(stratifisering) for å spire. Men akeleiene må ha en kuldeperiode. De pleier jeg å så i januar, lar de stå inne et par-tre dager, og så setter jeg de ut under snøen. Jeg setter dem da i sånne grønne kasser som frukta ligger i i butikken, eller soppkasser. Det er ikke så nøye, bare de ikke forsvinner! Så står de der til våren, og da kan du enten ta de inn på et varmt rom for spiring, eller la de stå ute til de spirer!
Lykke til!

Inger Marie sa...

Vått og vått igjen...det kan vi vel være enige om...
vi får se fremover til neste åår og nye muligheter:)
Hyggelig å kikke innom deg:))