tirsdag 7. juni 2011

Litt nytt på kjøkkenet

Det er ikkje så ofte det kjem interiørinnlegg på denne bloggen, huset mitt er alt for rotete til det. Dessutan er det mange flotte interiørbloggarar i dette land som tek seg av den saken, men idag tenkte eg å vise dokke litt frå kjøkkenet.
Deilig med ryddig kjøkken, så synd det er så sjeldan mellom kvar gong.
Etter å ha tatt ned julegardinene vart vindauga ganske så nakne. Gardiner er så vanskelig å finne synest eg, men fant desse tilslutt som eg er nøgd med. Dei er kjøpt på Kid og eg slapp å sy ein einaste saum. Vart litt mørke bilete, men pytt pytt.
Basilikumen har vorte så stor, eg får ikkje ete den fort nok opp. Nokon som har gode oppskrifter med basilikum? Elles har eg timian, persille og eit par "babyurter" i glaset som skal vekse seg store.
Denne kjøpte eg for eit gåvekort eg fekk til bursdagen. Kremmerhuset er ein av nabobutikkane til jobben og det er ikkje få gongar eg er der. "Livet i hagen" som det står på kassa passar godt til meg. Kassa er kjøpt med tanke på å ha oljer, eddikar, honning o.l. i. Eg er så lei av at skuffene er klissete. Kjøpt i praktisk meining, men sjølvsagt skulle den vere fin og.
Gammalt sølvtøy og ei lita mugge frå Stavanger Flint som eg har redda frå å havne i ein container. Noregsglasa mine kjem til nytte overalt, kan du forstå kvifor dei har slutta å produsere desse praktiske og vakre glasa?
Ei kaffiboks også kjøpt på Kremmerhuset. Lufttett og fri for lys. Akkurat slik kaffien trivast.
Lyseblått er ein farge som går igjen her i huset. Ei boks til oppvaskpulveret har vore eit godt kjøp. Den er dekorativ og står høgt oppe, langt ifrå små barnehender, og står nært oppvaskmaskina når eg treng den. Sjølvsagt kjøpt på Kremmerhuset. Eg prøvar å kjøpe praktiske ting når eg først kjøper noko, og at det ser fint ut i tillegg, ja då må ein berre ha det.
Bollen er ikkje ny, men det er nytt at eg har ein bolle med frukt ståandes framme. Eg prøvar å verte flinkare å gi borna og oss sjølve moglegheit til å ete frukt, eg er ikkje så flink til det. Husk 6 om dagen (5 om dagen tel visst ikkje lenger). Sjølv om sommaren ventar på seg er det mykje godt i butikken. Ha ei god natt alle lesarar.

6 kommentarer:

Lina sa...

Åhh, så mykje lekkert! Nei, eg fattæ ikkje kvifor dei geniale Noregsglasa gjekk ut av produksjon! Deilig med ryddig kjøkken :)

Mamsens hus sa...

Hei :)
For et flott kjøkken du har! :)
Mange flotte ting du har.
Ønsker deg en fin kveld videre. :)

Ida sa...

Så fint kjøkken du har :) Jeg liker også veldig godt Kremmerhuset, masse kjekt der ;))

Elisabeth sa...

Deilig med basilikum - da må du lage pesto, det er så godt.
Pesto:
50 g pinjekjerner
1 potte frisk basilikum
1 båt hvitløk
50 g grovrevet parmesan
1 dl olivenolje (spe med olje til passe konsistens)
smak til med salt og pepper

Kjør alt til en mos i foodprosessor eller mos med morter.
Hilsen Elisabeth i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Flere oppskrifter finner du på frukt.no

Ramme Alvor sa...

Eit veldig lekkert kjøkken, og så ryddig :)

Klem!

Jansson bygger hus sa...

Koselig kjøkken! :) Mvh Elin